Presuda Do Kvonu i Čan Junu danas u Podgorici

Međunarodni bjegunac i takozvani “kralj kriptovaluta” Hyeong Do Kvon i njegov poslovni partner Hon Čang Jon, kojima se sudi u Osnovnom sudu u Podgorici zbog falsifikovanja putnih isprava, saopštili su da su bili uvjereni da su njihovi pasoši legalni. Sudija Ivana Becić je nakon njihovog saslušanja najavila da će donijeti presudu danas, 19. juna.

Oni su na prethodnom ročištu, za razliku od prethodnih, govorili o pasošima Kostarike i Belgije, pristali su da odgovaraju na pitanja tužioca i sudije, te istakli da su tek nakon angažovanja novih advokata saznali da postoje dokazi iz Interpola u kojima se tvrdi da su njihovi pasoši i Kostarike i Belgije falsifikovani. Izjavil su da ne sumnjaju u izvještaj Interpola.

Do Kvon je objasnio da je preko prijatelja došao do agencije u Singapuru koja se bavi izdavanjem tzv. “zlatnih” pasoša, predali svu dokumentaciju i dobili pasoše.

Za Kostariku su im, kako je pojasnio, prihvatili pasoš i kaže da nije sumnjao da mogu biti nelegalni pasoši.

Drugooptuženi Čan Jun je naveo da je došao preko Do Kvona do dokumenata, što je Do Kvon i potvrdio.

Do Kvon je tražio da za to djelo samo on bude kažnjen.

Na pitanja suda kako je moguće da se ne vode belgijska dokumenta na njihovo ime, kazali su da su tek nakon nekoliko dana od preuzimanja dokumenata uočili da se ne poklapaju imena i datumi rođenja.

DAN

Provjerite slična mjesta

Mekalister: Crna Gora je predvodnik, pozitivna atmosfera iz Podgorice donijeta u Brisel

Premijer Crne Gore Milojko Spajić kazao je da je proširenje EU na Zapadni Balkan pitanje …