Pojednostavljene i skraćene procedure u sistemu javnih nabavki

Naručiocima u sistemu javnih nabavki od danas je  omogućeno da, preko Elektronske platforme javnih nabavki (CEJN), izvrše provjeru ispunjenosti obaveznih uslova za učešće privrednih subjekata u postupcima javnih nabavki koji se odnose na izmirivanje obaveza po osnovu poreza i doprinosa. 

Naime, u okviru CEJN platforme koja je operativna od 1. januara 2021. godine, izvršeno je uspostavljanje elektronske veze Elektronskog sistema javnih nabavki sa sistemom Uprave prihoda i carina. Time je ostvaren važan cilj zacrtan strateškim dokumentima i datim preporukama Evropske komisije, a sve sa namjerom pojednostavljivanja procedura i poboljšanja efikasnosti sprovođenja postupaka javnih nabavki.   

Na ovaj način ubrzaće se postupak javne nabavke i ostvariti skraćenje trajanja samog postupka u dijelu provjere dokaza, u prosjeku za 10 dana.  

Ministarstvo finansija i Uprava prihoda i carina, nastaviće da u partnesrkom duhu unaprjeđuju procedure i posvećeno rade na uspostavljanju efikasnijeg funkcionisanja javnih politika iz okvira svojih nadležnosti.

Provjerite slična mjesta

Za kopanje tunela sumnjiče automehaničara, policija traga za Baćović

Jedan od osumnjičenih za kopanje tunela ispod Višeg suda u Podgorici, Vladimir Erić, zaposlen je …