Vučić Milatoviću i Abazoviću: Manite se domaćinstva, nije nam do vašeg mora i planina

Manite se domaćinstva, nije nama ni do vašeg mora, ni planina, ni bilo čega, poručio je predsjednik Srbije Aleksandar Vučić, odgovarajući na pitanje da li bi prihvatio posredovanje Crne Gore u dijalogu između Beograda i Prištine.

Vučić se danas obratio javnosti povodom dešavanja na sjeveru Kosova, a burno je reagovao na pitanje novinara Tanju za komentar na prijedlog odlazećeg premijera Dritana Abazovića i predsjednika Crne Gore Jakova Milatovića da naša zemlja domaćin pregovora između Beograda i Prištine.

Interesantno. Pitate se dokle ide nečija bezobzirnost i bezobrazluk i pitate se ima li to granica. Onda ustanovite da nema. Zamislite da Crnoj Gori neko otme dio teritorije koji god hoćete – Plav, Gusinje, Malesiju, Ulcinj… A mi onda kažemo: “Molimo vas, mi ćemo da ugostimo, imamo lijepu vilu na Zlatiboru. Sad je obnovljena vila na Fruškoj gori, kakvi možemo da vam budemo tamo domaćini to je čudo jedno”. Manite se domaćinstva, nije nama ni do vašeg mora, ni planina, ni bilo čega. Nama neko to da traži rekli bismo da smo uz bratsku Crnu Goru i ne damo na teritojalni integritet Crne Gore. A to što vi ne poštujete teritojalni integritet Srbije, bar nemojte time da se hvalite i još da govorite kako nam tim činite dobre usluge – istakao je Vučić na konferenciji za medije.

On se zahvalio Abazoviću i Milatoviću, uz poruku da sve najbolje želi Crnoj Gori “i ništa više”.

Nije nama potrebna stolica, ne moram ni da sjedim na njoj kad s nekim razgovaram. Samo što nemate s kim da razgovarate – poručio je Vučić.

Provjerite slična mjesta

ĆINĆUR: Isključenje Pejović iz PES-a atak na slobodno izražen stav

Poslanica Pokreta Evropa sad Radinka Ćinćur istakla je da isključenje koleginice Jevrosime Pejović iz PES-a …