Do Kvon u pismu: Imam dokaze o komunikacijama sa Spajićem i uplatama za njegovu kampanju od drugih lica

Državljanin Južne Koreje Do Kvon, u pismu upućenom premijeru Dritanu Abazoviću, ministru pravde Marku Kovaču i SDT-u, povodom kojeg je juče i dao izjavu specijalnom tužiocu, navodi da poznaje lidera Pokreta Evropa sad Milojka Spajića unazad pet godina.

Poštovani premijeru, ministre pravde i specijalni tužioče, poznajem Mikija Spajića od 2018. godine – on je u to vrijeme bio aktivni investitor u industriju kriptovaluta i postali smo prijatelji sa veoma uspješnom investitorskom relacijom. Kako smo rano krenuli u investiranje u novu industriju, oboje smo bili uspješni, a moje je razumijevanje da se on povukao iz biznisa kako bi utrošio energiju u bavljenju politikom u svojoj zemlji, navodi se u pismu objavljenom na TV Prva.

Do Kvon dalje piše da je ostao u kontaktu poslednjih pet godina sa Spajićem.

I kada je došao u Srbiju krajem prošle godine, rekao mi je da je on takođe u Beogradu i pozvao me da posjetim njegovu porodicu (bivšu partnerku i dijete), a on je takođe dolazio u moj stan kako bi se ispričali. Pričali smo o mnogim stvarima, ali je primarni predmet razgovora bila njegova planirana kandidatura za visoku poziciju u Crnoj Gori. Rekao mi je da je glavni cilj njegove kandidature da unaprijedi ekonomiju države usvajanjem kripto-friendly politika – kojih sam ja takođe bio fan, navodi se u pismu.

Do Kvon u pismu dodaje: “Tada je naveo da prikuplja par miliona američkih dolara (USD) za predstojeću kampanju, od čega većinu finansira on lično, a ostalo od drugih prijatelja iz kripto industrije. Onda me pitao da dam svoj doprinos, nakon čega je razgovor pošao u drugom smjeru. Imam dokaze o ovim komunikacijama i uplatama od drugih lica. Stojim na raspolaganju za dalji kontakt, ukoliko su Vam potrebna dodatna objašnjenja”.

DAN

Provjerite slična mjesta

BATALJIVAĆEMO: Cijene goriva bi mogle biti veće od četiri do sedam centi

Prema jučerašnjim podacima sa međunarodnih berzi naftnih derivata i kursa dolara i eura, cijene goriva …