evropasad

PES: Kvonov iskaz dokaz da su Abazović i Adžić kreatori afere pred izbore

Iskaz koji je Kvon dao pred SDT-om i braniocima je dokaz da su funkcioneri Ure i članovi 43. Vlade, Filip Adžić i Dritan Abazović, direktni autori fabrikovane afere koja se planski plasirala neposredno pred parlamentarne izbore zakazane za 11. jun.

Ovo je jedan od naočiglednijih primjera zloupotrebe državnih resursa u partijske svrhe, protiv čega se i URA deklarativno u medijima zalagala do nedavno.

Cilj je bio spustiti rejting Pokretu Evropa sad! i diskreditovati njenog lidera i nosioca liste za parlamentarne izbore, Milojka Spajića, što bi poslužilo kao povod da mu se ne dodijeli mandat.

Međutim, nakon iskaza Kvona, te tvrdnji funkcionera URA u predizbornoj kampanji da ovo osimljičeno lice finansira predizborne aktivnosti Pokreta, jasno je kolika je opasnost od toga da kreatori ove lažne afere na bilo koji način učestvuju u vodjenju državne politike.

Insistiraćemo da se, pred nadležnim organima, slučaj Do Kvona ispita do kraja. Za početak, očekujemo da Abazović i Adžić odgovore javnosti Crne Gore na pitanje na koje danima izbjegavaju odgovor- kada, kako i po kojim okolnostima je Kvon ušao u Crnu Goru?

U međuvremenu pozivamo SDT da ovaj slučaj i okolnosti ispita do kraja, te procesuira sve odgovorne u montiramoj aferi.

Takođe, zbog nastalih okolnosti jako je bitno da se svi subjekti i činioci odrede po ovom pitanju, jer čvrsto vjerujemo da oni koji su na bilo koji način bili uključeni u osmišljavanje i plasiranje ove lažne afere, ne treba da budu dio naredne Vlade-zbog dobrobiti Crne Gore i svih njenih građana.

Provjerite slična mjesta

Abazović: Šteta što gradonačelnik Podgorice nije Luka Rakčević

Rezulat Pokreta Evropa sad u Podgorici je napravio Jakov Milatović što znači da ipak, po …