Zbog otmice policajaca uhapšeni sin vlasnika klaonice i radnici

Prava drama odvijala se u petak na području Rudog, gdje je, kako ga sumnjiče, vlasnik lokalne mesare odnosno klaonice Vule Arsić (46) ujutru zatočio dvojicu pripadnika Sudske policije RS koji su po njega došli, te im rekao da je ograda oko objekta pod naponom, a zatim otišao te ubrzo i uhapšen, dok su sudske policajce “čuvali” njegovi radnici, sve do upada Žandarmerije, koji su ih popodne uspjeli osloboditi.

Izvori “Nezavisnih novina”, upućeni u istragu, potvrdili su da su policajci uhapsili sina vlasnika mesare, Mirka Arsića, te radnike Dragana Bjelića i Ognjena Novakovića.

Sve je počelo kada su sudski policajci došli u klaonicu kako bi Vuleta Arsića odveli na ročište na sud u Višegradu.

Tu dolazi do nesvakidašnjeg zapleta, jer, nakon što su ušli u njegov posjed, odnosno krug klaonice, on im je, kako tvrde naši izvori, počeo prijetiti uz riječi da je u kapiju pustio struju.

“Arsić je nakon toga pobjegao kroz zadnji dio objekta, te se svojim vozilom udaljio u pravcu Višegrada gdje otišao na sud, nakon čega je i uhapšen”, kažu naši izvori, upućeni u istragu.

Istvoremeno, radnici sudske policije ostali su u prostoru klaonice i sa njima Arsićevi radnici koji im nisu dozvolili da napuste klaonicu.

NEZAVISNE

Provjerite slična mjesta

ĆINĆUR: Isključenje Pejović iz PES-a atak na slobodno izražen stav

Poslanica Pokreta Evropa sad Radinka Ćinćur istakla je da isključenje koleginice Jevrosime Pejović iz PES-a …