U Baru od ponedeljka zabranjeni građevinski radovi

U Baru će od ponedjeljka 19. juna biti zabranjeni građevinski radovi.

Kako je saopšteno iz Opštine Bar, radovi su zabranjeni u priobalnom djelu opštine Bar, na području Čanja, Sutomora, Zelenog pojasa, Žukotrlice, Topolice, u priobalnom pojasu od tunela „Ćafe“ do granice sa opštinom Ulcinj, te u užem jezgru Starog Bara i Virpazara.

Zabrana je na snazi do 1. septembra.

To je propisano Odlukom o zabrani izvođenju građevinskih radova tokom ljetnje turističke sezone koju je donio predsjednik Opštine Dušan Raičević.

U odluci se navodi da su zabranjeni radovi građenja novih objekata, radovi na uklanjanju objekta po zahtjevu vlasnika, radovi rekonstrukcije i adaptacije objekata, kao i radovi na raskopavanju javnih površina.

Izuzetak od zabrane izvođenja radova, u smislu ove odluke, podrazumijevaju radovi uklanjanja nelegalnih objekata na osnovu rješenja nadležnog organa, radovi na izgradnji državnih i lokalnih objekata od opšteg interesa, te radovi koji se odnose na postavljanje, građenje i uklanjanje privremenih objekata.

Nadzor nad primjenom Odluke vrši Komunalna policija, koja će redovno vršiti terenske obilaske na područjima na kojima je zabranjeno izvođenje građevinskih radova i primati prijave građana.

Navedena zabrana priopisana je sa ciljem stvaranja ambijenta za što kvalitetniju turističku sezonu i razvoja djelatnosti kojima se unaprijeđuje sveukupna turistička ponuda grada.

RTCG

Provjerite slična mjesta

Linija Budva – Dubrovnik od 29. juna

Vlada Crne Gore je na današnjoj sjednici odluku kojom je definisano da Luka Budva dobija …