Ćinćur (PES) : Podrška protestu Za društvo znanja. Ne dozvolimo da prepisivanje postane pravilo!

Poštovani prosvjetni radnici i svi časni ljudi, vi koji se stidite postupaka Ministarstva prosvjete u vezi sa prepisivanjem na Maturskom ispitu iz CSBiH jezika i književnosti, vi koji nijeste zažmurili na favorizovanje neznanja i prosječnosti, istrajte u svojim zahtjevima, posebno onom glavnom, da se ispita postupanje Ministarstva prosvjete i Državne komisije za maturski ispit, saopštila je Radinka Ćinćur funkcionerka PES-a.
Ovim činom branite dostojanstvo škole, nastavnika i svih savjesnih učenika koji su učili, a ne krali. Kako smo više puta isticali, škola mora biti hram istine, a ne mjesto kriminala, učenici moraju biti svjesni da im je potrebno znanje, a ne kupljena ili na prevaran način stečena diploma. Urušavanjem ovih vrijednosti urušava se suština našeg društva, a to ne smijemo dozvoliti.
Zato, kako smo i ranije isticali, za sve aktivnosti koje imaju za cilj odbranu digniteta prosvjetnih radnika i zaustavljanje daljeg urušavanja obrazovnog sistema, imate punu podršku Pokreta Evropa sad!

Provjerite slična mjesta

Radojičić: Distrikt Srbija i Crna Gora potpisao sporazume sa Južnom Afrikom, Bocvanom, Mozambikom i Esvatini

Guverner Rotari Distrikta Srbija i Crna Gora Aleksandar Radojičić prisustvovao je sa svojim timom na …