Ustavni sud ukinuo odluku o pritvoru za Rada Miloševića: “Nema opasnosti od bjekstva”

Ustavni sud ukinuo je odluku o pritvoru za bivšeg direktora Uprave prihoda i carina (UPC) Rada Miloševića jer smatraju da nema opasnosti od bjekstva, saznaju “Vijesti”.

Nakon odluke, Ustavni sud je predmet oko daljeg pritvorskog statusa Miloševića, vratio Višem sudu u Podgorici na ponovnu odluku.

Odluka US je donijeta po ustavnoj žalbi advokata pritvorenog Rada Miloševića, kojeg Specijalno državno tužilaštvo sumnjiči za stvaranje kriminalne organizacije koja je švercovala oduzete pakete cigareta, a koje je država trebalo da uništi pod patronatom Uprave prihoda i carina.

SDT vjeruje da je prošlog ljeta u nekoliko navrata, UPC na čijem čelu je tada bio Milošević, organizovala akcije spaljivanja oduzetih cigareta, ali da je 90 odsto paketa umjesto u pećima završavalo u švercerskim rukama.

Osumnjičeni bivši direktor UPC, posljednjom sudskom odlukom, trebalo bi da ostane u pritvoru Spuža do 21. juna ove godine jer mu je vijeće Vrhovnog suda – 21. marta produžilo pritvor za još tri mjeseca – zbog opasnosti od bjekstva.

Kako “Vijesti” saznaju, SDT bi u narednih nekoliko dana trebalo da podigne optužnicu protiv Miloševića i članova te kriminalne organizacije.

Vrhovni sud je 21. marta ove godine saopštio da je vijeće odluku o produženju pritvora za Miloševića “donijelo na osnovu predloga Specijalnog državnog tužilaštva”.

“Vijeće Vrhovnog suda u sastavu sutkinje Milenke Seke Žižić kao predsjednice vijeća i sutkinja Marijane Pavićević i Svetlane Vujanović kao članica, produžilo je pritvor okrivljenom R.M. zbog osnovane sumnje da je izvršio krivično djelo stvaranje kriminalne organizacije“, piše u saopštenju.

Rade Milošević uhapšen je 21. decembra prošle godine po nalogu tužioca Jovana Vukotića, zbog sumnje da je stvorio kriminalnu organizaciju.

Prema navodima naredbe o sprovođenju istrage, članovi te kriminalne organizacije su osumnjičeni službenici Uprave prihoda i carina – Elvir Adrović, Milutin Pejović, Željko Ivanović, Mihailo Saveljić, Radivoje Vujačić, Nebojša Adamović, Zoran Pavićević, Igor Pavićević, vozač kamiona cigareta koji je “nestao” sa rute – Dalibor Brnović i više NN lica…

Provjerite slična mjesta

Za kopanje tunela sumnjiče automehaničara, policija traga za Baćović

Jedan od osumnjičenih za kopanje tunela ispod Višeg suda u Podgorici, Vladimir Erić, zaposlen je …