Ukradeni novac i kartice pacijenta iz sefa Odjeljenja za prijem bolesnika KCCG

Pacijent iz Pljevalja, koji je primljen na bolničko liječenje u Kliničkom centru Crne Gore (KCCG) u Podgorici, opljačkan je u ovoj zdravstvenoj ustanovi. Njemu su nestali više stotina eura u gotovini, bankovne kartice i druge lične stvari iz sefa na Odjeljenju za prijem i otpust pacijenata.

Iz KCCG su na na naša pitanja saopštili da su “upoznati sa ovim slučajem”, koji je prijavljen Upravi policije, a biće pokrenut i disciplinski postupak. Oni nijesu precizirali ko je prijavio krađu policiji, pacijent ili ustanova.

Menadžment Kliničkog centra Cren Gore upoznat je da je iz sefa Odjeljenja za otpust i prijem prijavljen nestanak novčanika pacijenta iz Pljevalja sa određenom svotom novca, bankovnim karticama i drugim ličnim stvarima. Odmah je pokrenuta neophodna procedura radi utvrđivanja svih relevantnih činjenica. Naime, navedeni događaj je prijavljen Upravi policije, a takođe će biti pokrenut i disciplinski postupak za utvrđivanje odgovornosti zaposlenih za povredu radne dužnosti, navodi se u odgovorima iz KCCG na pitanja “Dana”.

Iz Službe za odnose sa javnošću KCCG naglašavaju da “garderoberka, koja je toga dana preuzela navedene stvari od pacijenta, u svojoj višegodišnjoj radnoj karijeri u našoj ustanovi nije imala propusta u radu”.

– Uvijek je poštovala proceduru i odlagala u sef, između ostalog, vrijednosti novca koje su iznosile i više hiljada eura, navode iz Služba za odnose sa javnošću KCCG.

Prema našim informacijama, pacijent je saznao da je opljačkan kada je narednog dana po prijemu 11.juna došla osoba koju je zadužio da preuzme njegove lične stvari iz KCCG, kojih više nije bilo u sefu. Navodno, u novčaniku je imao više stotina eura, bankovne kartice, a nestale su i njegove druge lične stvari.

DAN

Provjerite slična mjesta

Abazović: Šteta što gradonačelnik Podgorice nije Luka Rakčević

Rezulat Pokreta Evropa sad u Podgorici je napravio Jakov Milatović što znači da ipak, po …