Mandić i Knežević udaljeni iz sudnice: Novović i SDT nastavljaju angažman protiv naše koalicije

Suđenje u ponovljenom postupku grupi koja se tereti za izazivanje nereda na dan parlamentarnih izbora 2016. godine, poznatijem kao “državni udar” ili “terorizam u pokušaju” nastavljeno je danas.

Postupak je danas počeo iz početka, Svi optuženi su ostali pri ranijem iskazu i negirali su krivicu i navode optužnice.

Optuženi Andrija Mandić je udaljen iz sudnice nakon što ga je sud opomenuo da izbjegne nepotrebna ponavljanja i da iznese odbranu i da nema pravo da postavlja pitanja sudu i tužilaštvu. Takođe, udaljen je iz sudnice i optuženi Milan Knežević. Sudija Zoran Radović ih je opomenu da poštuju red u sudnici i ukazao prethodno da mogu biti udaljeni.

Mandić, a zatim i Knežević, su naveli da oni traže odgovore od SDT – a zašto i nakon političkih promjena nastavljaju progon čelnika njihove koalicije

Sudija Zoran Radović ih je upozorio da se izjašnjavaju na okolnosti vezane za iznošenje njihove odbrane i da poštuju red suda kako ne bi bili udaljeni. Oni su istakli da razumiju sud ali da ne oduataju od traženja odgovora na neka pitanja.

Mandić je rekao da neće uvažiti opomenu suda i da će nastaviti da priča o sprezi SDT i bivšeg sudakog viječa i sadašnjeg GST-a.

Mandić je sudu kazao da optužuje SDT i glavnog specijalnog tužioca Vladimira Novovića da nastavljaju da rade ono što je bivši GST Milivoje Katnić započeo, bivši režim Mila Đukanovića i međunarodni faktor koji je u sve naše institucije.

Sve je isto samo Katnića nema… Očigledno je da su SDT i prethodno sudsko vijeće bili u zajedničkom zločinačkom poduhvatu i da ovaj postupak ima političu pozdainu. Ja sam se nadao da će posle političkih promjena koje su nastupile za posljedicu imati drugačije ophođenje SDT- a prema nama- kazao je Mandić.

Dodao je da ga je u tome opovrgla konstatacija tužioca Zoran Vučinića, da u podnescima ovog slučaja učestvuje GST Vladimir Novović koji je bio istražni sudija i koji se zbog toga izuzeo.

U tome me je opovrgao navod SDT Zorana Vučinića, koji je u citatu koji je naveo advokat Jovnović a koji je iz rešenja da se odbija izuzeće tužulaca Jelene Protić i Zorana Vučinića, iz kojeg proističe da je SDT Novović koji je izuzet jer je bio istražni sudija ranije u ovom predmetu, ipak uključen u ovaj postupak. A to jer Vučinić u svom izjašnjenju povodom zahtjeva za njegovo izuzeće navodi da je u pogledu optužnice iznio pravna tumačenja po dogovoru sa Novovićem- precizirao je Mandić.

Optuženi Milan Knežević je naveo da postupak SDT- a ima izuzetno naglašen politički narativ.

-Sumnjam da SDT u ovom trenutku djeluje za račun stranih ambasada i međunarodnih subjekata, i ako je izvjesno da se bez nas ne može formirati stabilna Vlada- smatra on.

On je dodao da treba ispitati prisutnu tužiteljku Jelenu Protić da li ima beka saznanja o ukidanju zabrane ulaska Veljka Belivuka i Marka Niljkovića u Crnu Goru.

Dan

Provjerite slična mjesta

Abazović: Šteta što gradonačelnik Podgorice nije Luka Rakčević

Rezulat Pokreta Evropa sad u Podgorici je napravio Jakov Milatović što znači da ipak, po …