Spajić: Nećemo sa DPS-om i Urom, očekujemo da se Vlada što prije formira

Lider Pokreta Evropa sad Milojko Spajić rekao je da su ostvarili dobar rezultat i da očekuju da se Vlada što prije formira.

Kazao je da je na današnjim prijevremenim izborima ostvarena velika pobjeda, uprkos zloupotrebama državnih resursa.

Spajić je najavio da će PES razgovarati sa svima sa kojima dijele zajedničke vrijednosti.

Na pitanje sa kim bi pravili vlast, Spajić je rekao da se jasno izjasnio s kim neće u koaliciju – sa Demokratskom partijom socijalista i Građanskim pokretom URA.

Spajić nije odgovorio na pitanje o mogućoj koaliciji sa listom “Za budućnost Crne Gore” i kako bi Evropska unija na to reagovala. Rekao je da je večeras trenutak za slavlje i da je jutro pametnije od večeri.

“Što se mene tiče, odgovor je jasan, ali su programski principi najvažniji, da vidimo ko hoće da pomogne program Evropa sad 2… Mi smo ovdje da damo rezultate za građane u naredne četiri godine i to je jedino što me interesuje”.

Kazao je da je izlaznost na današnjim izborima bila slaba za crnogorske pojmove, a da je za evropske normalna. “Politika nije više interesantna kao što je bila”, dodao je.

Rekao je da razgovori počinju sjutra.

Na pitanje gdje je predsjednik države i zamjenik predsjednika PES-a Jakov Milatović, odgovorio je da je to pitanje za njega. Potvrdio je da je Milatović bio u izbornom štabu da pruži podršku.

Funkcioner PES-a Filip Ivanović je rekao da će ta stranka imati najveći poslanički klub u Skupštini i da će biti glavni konstituent Vlade. Predstavio je Spajića kao novog premijera.

VIJESTI

Provjerite slična mjesta

Radojičić: Distrikt Srbija i Crna Gora potpisao sporazume sa Južnom Afrikom, Bocvanom, Mozambikom i Esvatini

Guverner Rotari Distrikta Srbija i Crna Gora Aleksandar Radojičić prisustvovao je sa svojim timom na …