Mještani podnijeli prijavu tužilaštvu: Spriječiti dalju budvanizaciju Tivta

Mještani Seljanova u decembru 2022. godine podnijeli su krivičnu prijavu Specijalnom državnom tužilaštvu kako bi, kako ističe Jelena Ražnatović Jović sačuvali Tivat od građevinsko – urbanističke uzurpacije.
Ražnatović Jović navdi da su od preuzmanja Porta Montenegra od strane novih vlasnika, krenuli projekti koji vode ka sigurnoj budvanizaciji ovog dijela primorja. Ona naglašava da su prijave podnijeli protiv odgovornih u Business Art d.o.o., Podgorica, kao odgovornog planera DSL Arsenal Tivat, te nadležnih u Ministarstvu održivog razvoja i turizma 2020. godine, “zbog osnovane sumnje da su izvršili više krivičnih djela protiv službene dužnosti – krivično djelo zloupotrebe službenog položaja iz člana 416 Krivičnog zakonika Crne Gore, krivično djelo nesavjestan rad u službi iz člana 417 Krivičnog zakonika Crne Gore, ili drugo krivično djelo prema kvalifikaciji koju će dati nadležni tužilac”.

– Podnosioci prijave osnovano sumnjaju da je u konkretnom slučaju došlo do nezakonith izmjena i dopuna osnovne DSL iz 2008. godine i donošenjem na osnovu takvog planskog dokumenta nezakonitih UT uslova i graćevinske dozvole za objekte koje gradi investitor Adriatik marinas. Radi sagledavanja svih činjenica na kojima se zasniva krivična odgovornost prijavljenih za predmetna krivična djela u prijavi se ukazuju i na činjenično stanje koje je prethodilo izvršenju krivičnog djela i izmjeni i prilagođavanju državnih planskih dokumenata željama investitora, menadžmenta privrednog društva Adriatik Marinas, na način da se u istima ucrtavaju, krajnje kontroverzna planska rješenja o gradnji stanova na pjeni odmora pod okriljem navodnog visokog turizma- navodi Ražnatović Jović i dodaje da je Boka place već sada “džin” koj poklapa Tivat, a namjera je da se takvi džinovi naprave uz samu obalu i potpuno zagrade naselje Seljanovo.

Provjerite slična mjesta

UNESCO dao saglasnost: Kotor uskoro dobija stadion dostojan grada

UNESCO je dao saglasnost na novi izgled stadiona FK “Bokelj”- objavio je predsjednik Opštine Kotor …