Danijela Gačević na čelu CEFTA Sekretarijata

Ekonomistkinja Danijela Gačević preuzela je poziciju vršiteljke dužnosti direktora CEFTA i na tom mjestu zamijeniće dosadašnjeg čelnika te organizacije, Emira Đikića.

Sa više od 15 godina iskustva u oblasti međunarodne trgovine, Danijela Gačević u svoju novu ulogu donosi bogatu stručnost i dokazane rezultate. Obavljajući različite funkcije, stekla je veliko znanje i praktično iskustvo u nacionalnim, regionalnim i međunarodnim trgovinskim okvirima, a prije imenovanja na ovu poziciju bila je viši savjetnik za trgovinske olakšice u CEFTA Sekretarijatu.

Diplomirala je na Ekonomskom fakultetu u Podgorici gdje je i stekla diplomu mastera iz oblasti međunarodnih odnosa. Svoje stručno znanje nadogradila je kroz brojne specijalizovane programe i obuke, a bila je i savjetnica u Ministarstvu ekonomije Crne Gore i učestvovala, između ostalog, u pregovorima o slobodnoj trgovini između naše i drugih zemalja. Tokom svog karijernog puta, bila je i dio tima Svjetske trgovinske organizacije.

Imenovanje Gačević predstavlja siguran kontinuitet u promociji i razvoju slobodne trgovine i jačanju regionalne ekonomske saradnje.

„Ostajemo posvećeni olakšavanju trgovine u CEFTA regionu i jačanju konkurentnosti ekonomija CEFTA potpisnica. Na tom putu, dragocjeno će biti iskustvo koje novimenovana vršiteljka dužnosti direktora posjeduje, a koje će, sigurni smo, biti dodatan zamajac u smanjivanju trgovinskih barijera i usklađivanju trgovinskih politika sa evropskim standardima“, poručili su iz CEFTA Sekretarijata.

Kako je saopšteno, Gačević će biti vršiteljka dužnosti direktora CEFTA Sekretarijata do izbora novog direktora. 

Provjerite slična mjesta

Mekalister: Crna Gora je predvodnik, pozitivna atmosfera iz Podgorice donijeta u Brisel

Premijer Crne Gore Milojko Spajić kazao je da je proširenje EU na Zapadni Balkan pitanje …