Svjetske rejting agencije S&P Global i Moody's unaprijedile ocjenu United Grupe

United Grupa, vodeća telekomunikaciona i medijska kompanija u Jugoistočnoj Evropi, sa zadovoljstvom objavljuje da su rejting agencije S&P Global i Moody's pozitivno revidirale ocjene kompanije i njene izglede u budućnosti.

S&P Global je poboljšao izglede za povećanje rejtinga United Grupe sa stabilnih na pozitivne, dok Moody's procjene unaprijedio iz negativnih u stabilne.

To je rezultat uspješne prodaje infrastrukture mobilnih tornjeva United Grupe u Bugarskoj, Hrvatskoj i Sloveniji kompaniji TAWAL za 1,22 milijarde eura, odnosno 20,1 puta vrijednosti EBITDA. Priliv sredstava od ove transakcije biće iskorišćen za isplatu obaveza koje dospijevaju 2024. i 2025. godine uz značajno smanjenje zaduženosti Grupe.

United Grupa vidi ove odluke kao potvrdu uspješnih strateških inicijativa kompanije, uključujući njeno širenje na grčko i bugarsko tržište. Kompanija ostaje posvećena unapređenju svoje finansijske stabilnosti i daljih mogućnosti za rast, uz istovremeno ulaganje u nove tehnologije i širenje mreže.

“Prodaja naše mobilne infrastrukture omogućila nam je da optimizujemo strukturu kapitala, ojačamo našu finansijsku poziciju i uspješno se nosimo sa snažnim globalnim makro-ekonomskim pritiscima. Ostajemo fokusirani na sprovođenje naše strategije rasta i pružanje inovativnih i visokokvalitetnih usluga našim korisnicima. Srećni smo da su S&P i Moody's prepoznali ovaj uspjeh”, rekla je Victoriya Boklag, izvršna direktorka United Grupe.

Provjerite slična mjesta

Radojičić: Distrikt Srbija i Crna Gora potpisao sporazume sa Južnom Afrikom, Bocvanom, Mozambikom i Esvatini

Guverner Rotari Distrikta Srbija i Crna Gora Aleksandar Radojičić prisustvovao je sa svojim timom na …