Otvoren radnički restoran u Željezari, Abazović: Ovo je najljepša priča u Crnoj Gori

Predsjednik Vlade Crne Gore dr Dritan Abazović posjetio je danas EPCG Željezaru Nikšić povodom otvaranja novog radničkog restorana i tom prilikom doručkovao zajedno sa radnicima ove kompanije, ministrom ekonomskog razvoja Goranom Đurovićem, predsjednikom opštine Nikšić Markom Kovačevićem, predsjednikom SO Nikšić Nemanjom Vukovićem, izvršim direktorom Elektroprivrede Crne Gore (EPCG) Nikolom Rovčaninom i izvršnim direktorom EPCG Željezara Đorđijem Manojlovićem.

„Najljepša priča u Crnoj Gori danas je Željezara Nikšić. Prije manje od godinu smo se sretali iza one ograde ispred Vlade, radnici su s pravom protestvovali tražili svoja prava, bilo je i nepredviđenih dolazaka u jedan ili dva ujutro. Danas u Željezari radi 250 ljudi, svi nasmijani i ručali smo u restoranu koji su oni uredili. Čuli smo da su dobili kooperante i njihove ambicije su ogromne. Neka se, od onoga što su planirali za naredne dvije godine ostvari pola, biće to spektakularna priča regionalno”, kazao je Abazović, zahvaljući se rukovodstvu i radnicima na gostoprimstvu.

Radnici Željezare su premijeru uručili zahvalnicu, za podršku i pomoć u oživaljavanju nekada moćne kompanije, a čelnik njihovog sindikata Ivan Vujović nije štedio pohvale za premijera.

„Znamo šta su prethodni Nikšićani uradili od Željezare i od Nikšića. Ali zato čovjek koji je došao iz drugog grada i nije imao apsolutno nikakve veze ni sa Željezarom ni sa Nikšićem, ali od tada, ne samo da ima vezu već je upisan zlatnim slovima u istoriji ove fabrike, a mogu slobodno reći i ovog grada. Čovjek koji je uvijek nas nazivao braćom jer mi to i jesmo postali definitivno zato mislim da svaki naredni premijer u ovoj državi treba da se ugleda na gospodina Dritana Abazovića, ma ko on bio i ma kako se zvao. Utkan mu je put, put kojim treba da ide jedan premijer i kako treba da se ponaša prema građanima i radnicima ove države”, kazao je Vujović, zahvaljujući se premijeru na podršci i razumijevanju.

Provjerite slična mjesta

BATALJIVAĆEMO: Cijene goriva bi mogle biti veće od četiri do sedam centi

Prema jučerašnjim podacima sa međunarodnih berzi naftnih derivata i kursa dolara i eura, cijene goriva …