KRAĐA VODE: Novi atak na imovinu Regionalnog vodovoda

Na početku ljetnje turističke sezone, Regionalni vodovod se suočava sa neovlašćenim preuzimanjem vode sa cjevovoda Regionalnog vodovodnog sistema na južnom kraku, ispod mosta Sprenik, na teritorij Opštine Bar. Naime, neodgovorni i nesavjesni građani priključuju crijeva, kojim se voda odvodi ka objektima u blizini.
Pored eksploatacije šljunka koja je pričinila trajnu štetu Regionalnom vodovodu, kao i nedavnog slučaja uništavanja imovine ovog Društva, kada je je oštećen mjerni instrument „ecoLog“, Regionalni vodovod se na samom početku turističke sezone suočava sa krađom vode od strane neodgovornih pojedinaca..

Prilikom redovnog obilaska terena, od strane terenske Službe Regionalnog vodovoda, u mjestu Dobre Vode, došlo je do uočavanja štete nastale kao posljedica neodgovornih radnji nesavjesnih građana, koji su narušili imovinu ovog Društva. Naime, katanaci na poklopcima šahti, koji su u vlasništvu Regionalnog vodovoda, su skinuti i na tom mjestu postavljeni drugi. Na izlaznom cjevovodu skinut je luk i žablji poklopac, pa je montirana prirubnica sa odvodom.
Krađa vode je prijavljena policiji u Baru. Prijava je proslijedjena Osnovnom tužilaštvu, takođe u Baru. Izlaskom na lice mjesta, odnosno nakon sprovođenja istražnog postupka, ustanovljeno je da se jedan broj mještana iz okoline, neovlašćeno priključio na navedenom cjevovodu Regionalnog vodovoda. Zabrinjavajući je podatak da su pojedini mještani imali vodomjere za koje su uredno platili priključak i plaćali račune Barskom vodovodnom preduzeću. Navedeni nelegalni priključak je uklonjen a protiv počinioca krivičnog djela je pokrenut postupak pred nadležnim Državnim tužilaštvom.
U prethodnom periodu na meti vandala bio je video nadzor na objektima Regionalnog vodovoda, gdje su nepoznati počinioci polomili kamere. Naglašavamo da je reč o imovini svih građana, zato apelujemo za njeno čuvanje. Podizanje svijesti o važnosti očuvanja državne imovine od ključne je važnosti za prevenciju vandalizma i odvraćanja pojedinaca od destruktivnog djelovanja.

Provjerite slična mjesta

Za kopanje tunela sumnjiče automehaničara, policija traga za Baćović

Jedan od osumnjičenih za kopanje tunela ispod Višeg suda u Podgorici, Vladimir Erić, zaposlen je …