Moguće otvaranje jedne trake na putu Mojkovac-Đurđevića Tara

Tokom sedmice Uprava za saobraćaj sprovešće sanacione mjere na putu Mojkovac – Đurđevića Tara, nakon kojih bi moglo doći do otvoranja jedne kolovozne trake, kazao je načelnik Sektora za održavanje i zaštitu državnih puteva Miodrag Bakrač.

Neke od mjera koje će, kako kaže, sprovesti su postavljanje zaštitnih pletiva, sajli, bušenje sidara.

Navodi da je trenutno u proceduri uvoz specijalnih mašina, koje trebaju da izvrše bušenje tih sidara i specijalnih sajli.

“Očekujemo da u toku sedmice odradimo neke sanacione mjere, kako bi, Inspekcija za državne puteve izvršila procjenu da li se ovaj put može otvoriti za saobraćaj”, objašnjava za Radio Crne Gore Bakrač.

Dodaje da bi to rješenje važilo za period dok traje špic turističke sezone.

Put Mojkovac – Đurđevića Tara zatvoren je sredinom januara zbog odrona u mjestu Sokolovina. Iako se tom dionicom zvanično ne može saobraćati, mještani prolaze na sopstvenu odgovornost.

Neotvaranje puta donijelo bi brojne gubitke građanima Mojkovca, pogotovu turističkim poslenicima koji se nalaze duž tog puta, a kojih je veliki broj, poručio je direktor Turističke organizacije Mojkovca, Radonja Vuković.

Dodaje da brojni turisti otkazuju svoje rezervacije jer je put zvanično zatvoren.

Drago mu je što se pristupilo trajnoj sanaciji puta, ali se nada otvaranju makar jedne kolovozne trake jer put nije, kako kaže, u gorem stanju nego što je bio posljednjih petnaestak godina.

“Svi pričaju o razvoju seoskog turizma, sjevera, ruralnog turizma, a šest mjeseci ne možemo da riješimo problem otvaranja puta”, kazao je Vuković za Radio Crne Gore.

Kada je u pitanju trajna sanacija puta, tenderska procedura je u toku saopštio je Bakrač.

Proces predaja ponuda je završen, a ponuđača ima, kaže Bakrač.

U toku je, kako navodi, procedura vrednovanja ponuda.

Nakon toga izvršiće se odabir izvođača i u skladu sa tenderskom procedurom sklopiće se ugovor sa najpovoljnijim ponuđačem, objašnjava Bakrač.

Za kraj Vuković poručuje da se nada otvaranju jedne kolovozne trake jer postoji veliki broj turista koji žele da upoznaju sjever Crne Gore, ali zbog problema, kao što je zatvoreni put, spriječeni su da to učine.

RTCG

Provjerite slična mjesta

ĆINĆUR: Isključenje Pejović iz PES-a atak na slobodno izražen stav

Poslanica Pokreta Evropa sad Radinka Ćinćur istakla je da isključenje koleginice Jevrosime Pejović iz PES-a …