Knežević: Navodne veze Spajića i Do Kvona zabrinjavajuće za izborni proces

Milan Knežević, predsjednik Demokratske narodne partije (DNP) i nosilac liste “Za budućnost Crne Gore” na parlemantarnim izborima 11. juna, poručio je da su navodne veze lidera Pokreta Evropa sad Milojka Spajića sa nekadašnjim Do Kvonom “zabrinjavajuće za čitav izborni proces”.

To je Knežević istakao u gostovanju na TV Prva i poručio da je obaviješten kako je Do Kvon, koji je prema navodima optužnice oštetio sjedine Sjedinjene Američke Države i Južnu Koreju za oko 40 milijardi eura, napisao pismo ministru pravde Marku Kovaču, Specijalnom državnom tužilaštvu, glavnom specijalnom tužiocu Vladimiru Novoviću i premijeru Dritanu Abazoviću.

U tom pismu ih je navodno obavijestio o svojim vezama sa bivšim ministrom finansija Milojkom Spajićem.

Ne želim da ulazim u konstrukcije da li je to pismo istinito ili nije istinito, ali unio je dovoljno uznemiravanja u crnogorsku javnost iako je prošlo nekih sat od kada su se pojavili ti navodi – dodao je Knežević.

Knežević je apelovao na Novovića, Kovača i Abazovića da se oglase i da, kako kaže, eliminišu svake pretpostavke koje bi mogle da ugroze izborni proces koji se približava kraju.

Ako su tačne spekulacije koje se pominju da je Kvon finansirao Pokret Evropa sad za vrijeme lokalnih izbora, za vrijeme predsjedničkih izbora, evo i sad za vrijeme parlamentarnih izbora treba da se oglasi i Jakov Milatović novoizabrani predsjednik države, jer to je nešto što opterećuje čitav jedan izborni proces koji smo gotovo priveli kraju – kaže Knežević.

POBJEDA

Provjerite slična mjesta

ĆINĆUR: Isključenje Pejović iz PES-a atak na slobodno izražen stav

Poslanica Pokreta Evropa sad Radinka Ćinćur istakla je da isključenje koleginice Jevrosime Pejović iz PES-a …