Uskoro velike promjene u Glavnom gradu

Glavni grad će mijenjati odluku o organizaciji i načinu rada uprave Glavnog grada po kojoj će reorganizovati Sekretarijat za lokalnu samoupravu, Sekretarijat za finansije, Službu za ostvarivanje izvršne funkcije gradonačelnika i Građanski biro, saznaje „Dan“.

Ovi organi uprave i službe Glavnog grada biće reorganizovani i umjesto njih formirani Sekretarijat za lokalnu samoupravu i saradnju sa civilnim društvom, Sekretarijat za finansijske poslove i budžetsku kontroli, služba gradonačenice, služba menadžera i Služba za građane. Na naše pozive upućene čelnicima Grada nijesmo dobili odgovore, a naša pitanja odnosila su se na smisao reorganizacije te da li je sprovode kako bi na bezbolan način smijenili stare kadrove podgoričke uprave.

Između ostalog pored poslova koje je do sada vršio svaki sekretarijat u djelokrug novoosnovanih biće dodati poslovi pojedinih dosadašnjih odjeljenja. Prema našim informacijama posao rerganizacije je pokrenut 31.maja.

U dopisu je naznačeno da umjesto Građanskog biroa treba obrazovati Službu za građane koja će preuzeti poslove dosadašnjeg Biroa za komunikaciju sa građanima. Na čelu Građanskog birao sada je Danilo Rakočević. Takođe, u dokumentu je naznačeno da više neće postojati Služba za ostvarivanje izvršne funkcije gradonačelnika. Ovom službom rukovodi Ivona Međedović. Na čelu Sekretarijat za lokalnu samoupravuje Dragica Milačić.

Iz kabineta gradonačelnice ukazuju da je umjesto Sekretarijata za finansije potrebno obrazovati novi organ uprave – Sekretarijat za finansijske poslove i analizu budžeta.

–Pored poslova koje je do sada vršio Sekretarijat za finansije, u djelokrug novoosnovanog sekretarijata potrebno je dodati poslove koji se odnose na nalizu trošenja budžetskih sredstava, analizu poslovanja privrednih društava čiji je osnivač Glavni grad i analizu iskazanih potreba potrošačkih jedinica – naznačeno je u dokumentu.

Na čelu Sekretarijata za finansije nalazi se Snežana Popović. Ona za „Dan“ navodi da je u sistemu Glavnog grada 29 godina, te da ostavku na ovu funkciju neće podnijeti.

– Novoj gradskoj urpavi sam rekla da sam u sistemu Glavnog grada od 1995. godine, od 2000. godine do 2020. godine sam bila rukovodilac sektora budžeta. Nikada nisam bila član upravnog odbora, niti sam bila u komisiji. Uvijek sam stručno i profesionalno obavljala posao i to je nešto što me preporučilo za obavljanje ovog posla, nisam došla u političkom paketu – navela je Popović.

Dan

Provjerite slična mjesta

ĆINĆUR: Isključenje Pejović iz PES-a atak na slobodno izražen stav

Poslanica Pokreta Evropa sad Radinka Ćinćur istakla je da isključenje koleginice Jevrosime Pejović iz PES-a …