EMBRAER E – 190 ČETVRTI AVION U FLOTI AIR MONTENEGRO ZAPOČEO SAOBRAĆAJ

Od 1. juna u floti crnogorskog avioprevoznika se nalazi jos jedan avion iz porodice Embraer i to E -190 sa 104 sjedista.

Uz postojeca dva Embraera 195 i jedan Airbus 320, to je 4 vazduhoplova sa ukupno 500 sjedišta s kojima ce “Air Montenegro” obavljati saobracaj tokom ljetnje sezone 2023. Avion je u formi ACMI aranžmana zakupljen od kompanije Wind Rose.

Već prvog dana je obavio letove iz Tivta za Prag i Beograd.

Tokom juna Air Montenegro će obavljati 25 letova dnevno iz Tivta i Podgorice ka planiranih 16 destinacija.

Sadašnje stanje prodaje kapaciteta, popunjenost letova i srednja prodajna tarifa potvrdjuju optimizam da će ovo biti rekordna godina u poslovanju nacionalnog prevoznika i da će plan od blizu pola miliona prevezenih putnika biti ostvaren.

Imajući u vidu da je pred nama puna – visoka turistička sezona, a u interesu turističke i komplementarne privrede, građana i države, smatramo da je uvođenje četvrtog aviona od višestrukog značaja.
Podsjećamo da će nacionalni avio prevoznik „Air Montenegro“ u toku 2023.godine godine saobraćati na redovnim avio linijama ka Beogradu, Ljubljani, Banja Luci, Frankfurtu, Cirihu, Parizu, Lionu, Nantu, Kopenhagenu, Pragu, Istanbulu, koje je obavljao u prethodnoj godini, i po prvi put prema Bratislavi, Brnu, i Sarajevu.
Pored novih čartera za zemlje Baltika, koji saobraćaju sa aerodroma Tivat, iz Podgorice imamo nove čartere za Ržešov u Poljskoj. Čarter serije letova obavljat će se, kao i prethodne godine, ka Jerevanu, Kairu, Katovicama, u periodu od juna do septembra, dok su čarteri iz Tel Aviva započeli saobraćaj u martu i trajaće do oktobra tekuće godine.

Provjerite slična mjesta

ĆINĆUR: Isključenje Pejović iz PES-a atak na slobodno izražen stav

Poslanica Pokreta Evropa sad Radinka Ćinćur istakla je da isključenje koleginice Jevrosime Pejović iz PES-a …