Afera u Policijskoj akademiji: Nezakoniti otkaz ili zloupotreba bolovanja

Zaposleni na Policijskoj akademiji u Danilovgradu Jelena Tomić i Damir Zejnilović tvrde da im je direktor Vladimir Stanišić prošle sedmice protivzakonito uručio otkaze o radu, ali i da trpe mobing, pritiske i torturu.

Stanišić, međutim, tvrdi da su njihovi navodi zlonamjerni i neutemeljeni i da pokušavaju da izbjegnu radnu odgovornost, kao i da je Zakon o radu u potpunosti ispoštovan.

Rukovoditeljka odjeljenja za međunarodnu saradnju Jelena Tomić i nastavnik Damir Zejnilović u izjavi “Vijestima” ističu da su 24. maja dobili otkaze zbog banalnih razloga, suprotno Zakonu o radu i Zakonu o zaštiti zlostavljanja na radu, zbog čega je, kako smatraju, Stanišić ušao u zonu krivične odgovornosti. Najavili su da će pokrenuti i krivične postupke u nadi da će se konačno stati na put takvim i sličnim bezakonjima.

Inspektor dijeli mišljenje zaposlenih
Tomić i Zejnilović pojašnjavaju da su otkaze dobili zbog navodne zloupotrebe bolovanja, jer nijesu u roku od tri dana od početka privremene spriječenosti za rad dostavili potvrdu izabranog doktora.

Tvrde da im doktori nijesu izdali tu potvrdu jer Ministarstvo zdravlja, nadležno za sprovođenje te odredbe Zakona o radu, nije donijelo propis o formi i načinu izdavanja te potvrde, što je bilo dužno da uradi…

“Shodno članu 214 Zakona o radu zakonska odredba se ne primjenjuje do donošenja ovog podzakonskog akta, što Ministarstvo zdravlja i potvrđuje u službenom mejlu”, istakli su Tomić i Zejnilović. U tom mejlu, u koji su “Vijesti” imale uvid, Ministarstvo potvrđuje da podzakonski akt još nije donesen.

Oni su dostavili i nalaz inspekcije rada, koji potpisuje inspektor Vlatko Popović, a koji smatra da se, kako još nije donesen propis koji se odnosi na način i formu izdavanja potvrde o nastupanju bolovanja, ne mogu preduzimati mjere u cilju prestanka radnog odnosa.

“Iako su dostavljeni Stanišiću, ovi dokazi koji eliminišu bilo kakvu odgovornost zaposlenih, isti ih svjesno zanemaruje i donosi odluku o otkazima ugovora o radu, bez obzira sto su mu izvještaji o privremenoj spriječenosti za rad (doznake) dostavljeni u zakonskom roku”, tvrde Tomić i Zejnilović.

Direktor: Pokušaj izbjegavanja odgovornosti
Direktor Stanišić, u odgovoru “Vijestima”, tvrdi da je Zakon o radu ispoštovan i da je u pitanju propust zaposlenih.

“U konkretnom slučaju zaposleni Z. D. i T. J. nijesu saglasno odrebama iz člana 90 stav 3 Zakona o radu dostavili potvrdu doktora medicine o privremenoj spriječenosti za rad, lično ili preko drugog lica, čime su se stekli uslovi za otkaz ugovora o radu saglasno odredbi iz člana 172 stav 6 Zakona o radu. Dakle, u konkretnom slučaju ne radi se o nezakonitom otkazu ugovora u radu, već o zakonitom”, kazao je Stanišić.

On smatra da su navodi zaposlenih da od Ministarstva zdravlja nije dobijena forma potvrde o otvaranju bolovanja zamjena teza i pokušaj zaposlenih da izbjegnu radno-pravnu odgovornost. U prilog tome, Stanišić je rekao da je Zejnilović u ranijem periodu blagovremeno dostavljao potvrde doktora medicine o bolovanju, te da mu tada navodna forma Ministarstva nije bila prepreka za to.

“U odnosu na zaposlenu T. J. ističemo da je u porukama koje je uputila preko mejla dana 04. 05. 2023. godine i 07. 05. 2023. godine direktoru, kao razlog privremene spriječenosti za rad navela zdravstvene preglede, dok je u potvrdi ZU Dom zdravlja glavnog grada, u napomeni navedeno ‘po preporuci pedijatra otvoreno bolovanje radi njege djeteta od 05. 05. 2023. godine narednih 7 dana’. Osim, što je navedenu potvrdu dostavila neblagovremeno i suprotno odrebi iz člana 90 stav 3 Zakona o radu, očigledno je da je zloupotrijebila pravo na odsustvo zbog privremene spriječenosti za rad, navodeći neistinite podatke”, naglasio je Stanišić.

Vijesti

Provjerite slična mjesta

Popa: Postizanje IBAR-a nevjerovatan timski rad na svim nivoima

Ambasadorka EU u Crnoj Gori, Oana Kristina Popa govorila je o značaju dobijanja pozitivnog Izvještaja …