Milović: Specijalni zatvor jednokrevetnog tipa – rješenje na koje mafija nema odgovor

Funkcioner Pokreta Evropa sad Andrej Milović kazao je da program te stranke “Pravda sad”, kao jednu od važnih mjera za pravosuđe predviđa izgradnju specijalnog zatvora sa jednokrevetnim tipom ćelija.

Kazao je da se budući zatvor u Mojkovcu mora izgraditi po tom sistemu i na taj način omogućiti da svi oni koje goni Specijalno državno tužilaštvo tokom postupka, kao i nakon presude, borave isključivo u njemu.

Na taj način, prema njegovim riječima, spriječiće se da članovi organizovanih kriminalnih grupa i pripadnici mafije imaju kontakt sa svojim klanovima i saradnicima, čime bi se “prekinuo komandno-organizacioni lanac mafije”.

“Nažalost, do sada to nije bila praksa, u spuškom zatvoru članovi OKG imaju povlastice, borave u ćelijama sa po 5+ zatvorenika, dogovaraju poslove, kontrolišu i dalje trgovinu narkoticima i šverc, igraju video igre, gledaju filmove i ponašaju se kao na produženoj maturskoj ekskurziji, a ne mali broj ubistava desio se kroz naručivanje, organizaciju i koordinaciju upravo iz zatvora. Da ne govorimo o korupciji koja cvjeta u zatvoru radi nabavke telefona, narkotika i dobijanja povlašćenog položaja”, napisao je Milović na Tviteru.

Kazao je da je specijalni zatvor “rješenje na koje mafija nema odgovor”.

“Borba protiv organizovanog kriminala i korupcije su konkretne mjere koje nudi program Pravda sad, a ne isprazne političke floskule”, zaključio je Milović.

Vijesti

Provjerite slična mjesta

ĆINĆUR: Isključenje Pejović iz PES-a atak na slobodno izražen stav

Poslanica Pokreta Evropa sad Radinka Ćinćur istakla je da isključenje koleginice Jevrosime Pejović iz PES-a …