Đukanović: Biću počasni predsjednik, imam energiju i kapacitet da osmislim dodatni posao

Odlazeći predsjednik Crne Gore Milo Đukanović rekao je to što se povukao sa mjesta predsjednika stranke, ne znači da će promijeniti partijski dres, jer je kako kaže ubijeđeni pripadnik politike evropskog razvoja Crne Gore. Na godišnjoj konferenciji za medije, kojom završava mandat, Đukanović je rekao

-Nemam namjeru da mijenjam partijski dres, ja sam ubijedjni pripadnik politkike vroepslog razvoja Crne Gore i u svakoj prilici i svojstvu nastaviti da podržavam tu politiku i partiju u kojoj sam bio na čelu, a za koju vjerujem da je i danas, kao što je i bila – strateški oslonac razvoja Crne Gore – rekao je Đukanović.

Upitan o planovima i da li će se povući pitao je, od čega da se povuče.

-Od čega da se povučem? Od onoga čemu sam posvetio svoj život. Ja sam svoj život posvetio ekonomskom evropskom razvoju. Ne morate da budete predsjednik ni premijer ni minsitar da biste bili politički angazovani. Ja ću nastaviti da u tom svojstvu podržavam tu politiku i sve što bude trebalo toj politici i partiji od mene, imaće – rekao je Đukanović.

Upitan o očekivanjima od izbora, rekao je da očekuju da proteknu u demokratskoj atmosferi gdje će građani moći slobodno da izraze volju.

-Izbori će dati jasan pregled rejtijnga politika koje se vode, vjerujem da će se tim rezultatima pokazati opredeljenja građana za dalji proevrooski razvoj i da će partije koje su se rezultatima djelovanja dokazale kao proevrospke i partije koje se predstavljaju kao takve imati večinsku podršku građana – rekao je Đukanović.

-Vjerujem da ćemo na iskušenju biti nakon izbora a ono će se ogledati u hrabrosti lidera partija da naprave koalicije koje će btii u stanju da odgovorno vode računa o interesima CG a najvažniji interes je put evropskog razvoja. Sve ostalo su kalkulacije uključujuci i one samo ne sa ovim ili sa onim najčešće, samo ne sa prethodnom vlašću. Vi znate da to sto je CG uradila na planu evropskog razvoja, uradila je ta vlast. Ta vlast baštini proevrospki razvoj i ne predstavlja se najavom evropsek politike, već rezultatima na planu evropeizacije Crne Gore i može biti partner za nastavak tog puta ako želimo taj put a većina građana želi taj put – rekao je odlazeći predsjednik.

Đukanović je kazao da imamo i “druge partije koje se politikom i nazivom predstavljaju kao evropske partije”

-Eto prilike da se formira evropska vlada ako bude hrabrsoti i mudrosti partrija koje učestvuju na izborima – dodao je on.

Pobjeda

Provjerite slična mjesta

Za kopanje tunela sumnjiče automehaničara, policija traga za Baćović

Jedan od osumnjičenih za kopanje tunela ispod Višeg suda u Podgorici, Vladimir Erić, zaposlen je …