Ajnović među najuspješnijim privrednicima iz Pljevalja

Selo Ševari, nekoliko kilometara od Pljevalja, između ostalog, prepoznato je i po Pljevljaku Jasminu Ajnoviću, koji se već duže od pet decenija bavi proizvodnjom i preradom mesa. Vlasnik je firme “Naja komerc”, koja bilježi uspješan profit, već četiri godine.

Ajnović slovi za posvećenog, istrajnog i odgovornog privrednika. U posao je uključio porodicu, te zajedničkim doprinosom postižu sjajne rezultate.

“Posao sam naslijedio od oca. Daleke 1986., od devete godine života, počeo sam da radim istovar i utovar robe. U međuvremenu smo kupili ćevabdžinicu “Trebovina”, uz pomoć i podršku kredita, dok sam od ušteđevine kupio kuću u mjestu Valovnjak, takođe u Pljevljima, ” prisjeća se Ajnović.

Ajnovići se uspješno bave i ugostiteljstvom. Renovirali kuću i sada posjeduju jedanaest apartmana, gdje u ljetnjem periodu ugoste oko 70 gostiju. Gosti mogu uživati u oazi prirodnog ambijenta, ali i tradicionalnoj gastronomskoj ponudi. To su domaća jela: pite, čorbe, kačamak, ćevape, ali i razne vrste kolača.

Ovaj svestrani privrednik ima i 150 ovaca, 3 koze i 10 krava. Proizvede i oko 30 tona krompira sorte Agria i 3 do 4 tone crnog luka. Sve proizvode uspješno proda. Plasira ih na domaćem tržištu. Izlaže na sajmovima. Period pandemije Korona virusa uticao je na njegov rad, ali je optimističan da će nadoknaditi gubitke. Marljiv i plodonosan rad Ajnovića svrstava među najuspješnije privrednike Pljevalja.

J.Š.

Provjerite slična mjesta

Za kopanje tunela sumnjiče automehaničara, policija traga za Baćović

Jedan od osumnjičenih za kopanje tunela ispod Višeg suda u Podgorici, Vladimir Erić, zaposlen je …