Branko Vuković novi potpredsjednik Skupštine Glavnog grada

Branko Vuković iz Demokratske Crne Gore izabran je za potpredsjednika Skupštine Glavnog grada. U toku je sjednica na kojoj bi trebalo da budu usvojene odluke o promjeni sastava upravnih odbora preduzeća čiji je osniva. Na dnevnom redu je i strateški plan razvoja Podgorice do 2025. godine.

Za izbor Vukovića glasao je 31 odbornik, dok je 13 njih bilo uzdržano.

Predsjednica Skupštine Jelena Borovinić Bojović kazala je da je za potpredsjednika skupštine predložen Branko Vuković, obornik Demokratske Crne Gore. Ona je navela da je Vuković rođen na Cetinju, a da je završio Fakultet političkih nauka. Između ostalog, radio je kao novinar, portlarol, a bio je u Odboru Aerodroma Crne Gore.

“Vjerujem da će Vuković radom i znanjem doprinijeti da unapređujemo rad i jačamo Skupštinu Glavnog grada u narednom periodu”, kazala je Borovinić Bojović.

Skupština je konstatovala ostavke 11 odbornika, među kojima je i novoizabrani predsjednik Jakov Milatović.

Konstatovane su ostavke Danila Jokića, odbornika Luke Rakčevića, Danila Šaranovića, Branislava Milačića, Danke Kovinić, Filipa Ivanovića, Eska Muratovića, Maide Gorčević, Miloša Vukčevića, Tihomira Dragaša i Andreja Milovića.

Novoizabrani odbornici sa liste PES-a su Dragutin Vučinić, Jevrosima Pejović, Nađa Ljilanić, Branislava Radičević, Jasna Jovanović i Anđela Mićović.

Sa liste Demokrata to su Miitar Vuković i Milivoje Brković, sa liste “Može Podgorica” Aida Batilović i Miodraga Đuranović i sa liste “Svi za naš grad” Aleksandra Despotović, Biljana Ćulafić i Vladan Arsović.

Na dnevnom redu je predlog odluke o dopunama Odluke o davanju saglasnosti na Odluku o kreditnom zaduženju JP Vodovod i kanalizacija, predlog odluke o izmjeni Odluke o osnivanju Društva sa ograničenom odgovornošću Lokalni javni emiter Radio televizija Podgorica. Tema će biti i predlog odluke o potvrđivanju Odluke o upotrebi sredstava stalne budžetske rezerve i predlog Završnog računa budžeta Glavnog grada Podgorice za 2022. godinu.

RTCG

Provjerite slična mjesta

ĆINĆUR: Isključenje Pejović iz PES-a atak na slobodno izražen stav

Poslanica Pokreta Evropa sad Radinka Ćinćur istakla je da isključenje koleginice Jevrosime Pejović iz PES-a …