MUP: UPRAVNI DANI OD 15.MAJA DO 1.AVGUSTA

Odlukom ministra unutrašnjih poslova određeni su upravni dani, za period od 15. maja do 1. avgusta tekuće godine, u cilju pružanja usluga građanima iz oblasti upravnih poslova, državljanstva i stranaca za područje opštine Budva, mjesnih zajednica Petrovac i Sveti Stefan.
Imajući u vidu turističku sezonu, veći priliv stranaca, te priliv lica iz ratom zahvaćene Ukrajine, a time i porast frekvencije i gustine saobraćaja, građani opštine Budva, mjesnih zajednica Petrovac i Sveti Stefan, poslodavci, predstavnici turističke privrede i druga zainteresovana javnost, biće u prilici da na jednom mjestu, u mobilnoj kancelariji Filijale za upravne poslove, državljanstvo i strance Budva, u krugu Policijske stanice u Petrovcu, podnesu zahtjeve za izdavanje ličnih karata, pasoša, vozačkih dozvola, izvoda iz matičnih registara i uvjerenja, zahtjeve za izdavanje dozvola za boravak i rad stranaca, kao i zahtjeve za izdavanje isprave licima iz Ukrajine sa odobrenom privremenom zaštitom u Crnoj Gori.
U želji da se izađe u susret potrebama građana, upravni dani u navedenom periodu biće prilika da se olakša pristup pravima, odnosno omoguće jednaka prava na pristup uslugama za sve djelove populacije. Takođe, doprinijeće se smanjenju gužvi i dužine čekanja na uslugu, posebno vodeći računa o osjetljivim kategorijama.
Uvjereni smo da će se na ovaj način unaprijediti odgovornost nadležnih institucija za kvalitet usluga koje pružaju građanima i da će predstavljati primjer dobre prakse.

Provjerite slična mjesta

Abazović: Šteta što gradonačelnik Podgorice nije Luka Rakčević

Rezulat Pokreta Evropa sad u Podgorici je napravio Jakov Milatović što znači da ipak, po …