Nova i PzP dostavili predloge za odbore: Novica Đurić i Bećir Vuković u savjetu biblioteke

Dio Demokratskog fronta pripremio je predloge za odbore direktora preduzeća i javnih ustanova čiji je osnivač Glavni grad, a o kojima će se izjasniti odbornici na sjednici gradskog parlamenta koja je zakazana za 11. maj. Na ovoj sjednici Skupštine Glavnog grada biće razriješeni odbori direktora koje je krajem decembra prošle godine imenovala prethodna vlast.

Dogovor konstituenata vlasti, pobjednika izbora od 23. oktobra prošle godine, je princip da izvršni direktor preduzeća i predsjednik odbora direktora ne mogu biti iz iste partije, te da se vodi računa da svi članovi budu fakultetski obrazovani čime se potvrđuje značaj formalnog obrazovanja i da članovi odbora budu sa sva četiri liste konstituenta vlasti – Pokret Evropa sad, Demokratski front, Demokrate i URA.

Predloge za odbore direktora Vasiliju Čarapiću, predsjedniku odbora za izbor i imenovanja, dostavio je Pokret za promjene. Za predsjednika upravnog odbora Agencije za stanovanje predložili su Zdravka Vojinovića, profesora odbrane i zaštite, dok su za članove odbora direktora Agencije za izgradnju i razvoj Podgorice predloženi Ivana Knežević, inženjer informatike, Nuri Ismailisufi, inženjer mašinstva, i Dalibor Stožinić, inženjer građevinarstva. Za predsjednicu Savjeta Dječjeg saveza predložena je Milica Šćepanović, magistar dramskih umjetnosti, a za člana Marija Vujović, sa Fakulteta za državne i evropske studije. Pokret za promjene je predložio i članove odbora direktora Sportskih objekata, a to su Ivan Kopitović, menadžer, Petar Dević, profesor fizičke kulture, i Miloš Marović.

Provjerite slična mjesta

ĆINĆUR: Isključenje Pejović iz PES-a atak na slobodno izražen stav

Poslanica Pokreta Evropa sad Radinka Ćinćur istakla je da isključenje koleginice Jevrosime Pejović iz PES-a …