Milatović: Novi saziv Parlamenta da postavi sedmog člana Ustavnog suda


Podgorica, (Media Biro) Novoizabrani predsjednik Crne Gore, Jakov Milatović prisustvovao je svečanoj dodjeli nagrada Asocijacije menadžera Crne Gore za najbolje biznis lidere i liderke u 2022. godini. Tom prilikom je odgovarao na novinarska pitanja. Komentarisao je spekulacije o nesuglasicama unutar Pokreta Evropa sad i komentarisao trenutni odnos sa liderom te stranke Milojkom Spajiće.
“Sa gospodinom Spajićem sam u komunikaciji. Sinoć smo se čuli i dugo razgovarali o trenutnoj političkoj situaciji i o zajedničkim planovima. Postoje različita mišljenja i drugačiji stavovi u odnosu na ista pitanja, ali mislim da je u tome poenta ove nove demokratije koja je konačno zaživjela u Crnoj Gori,” objasnio je Milatović.
Iako se približava rok za predaju novih izbornih lista, Milatović nije iznosio detalje o potencijalnoj izbornoj listi PES.
“Moj stav je da treba razgovarati sa svima, a pogotovo sa onima koji su podržali mene kao predsjedničkog kandidata, pogotovo onima koji su me podržali u prvom krug,” istakao je novoizabrani predsjednik CG.
Komentarisao je pitanje Ustavnog suda koji je i dalje u okrnjenom sastavu.
“Definitivno je da će se morati tražiti rješenje u postavljanju sedmog člana Ustavnog suda, što je prije moguće. Naravno, kakva je trenutna politička situacija i trenutni saziv Parlamenta, računam da će se to desiti nakon parlamentarnih izbora, gdje će novi saziv Parlamenta postaviti sedmog člana Ustavnog suda, gdje ćemo konačno dobiti razrješenje te situacije,” rekao je Milatović.

Provjerite slična mjesta

ĆINĆUR: Isključenje Pejović iz PES-a atak na slobodno izražen stav

Poslanica Pokreta Evropa sad Radinka Ćinćur istakla je da isključenje koleginice Jevrosime Pejović iz PES-a …