Vlada spremna da kupi ili iznajmi trajekte od Pomorskog saobraćaja

Predsjednik Vlade Dritan Abazović rekao je da je država voljna da kupi i ili iznajmi trajekte od Pomorskog saobraćaja koji su u vlasništvu braće Ban.

-Trajekt ćemo unaprijediti, biće besplatan sve dok servis ne bude na visokom nivou. Nadam se da ćemo i taj cilj da postignemo. Nisu lake procedure oko potencijalne zakupnine – rekao je Abazović.

Navodi da je, ako ima volje, vlada spremna na saradnju sa Pomorskim saobraćajem.

-Ako ima volje, ne vidim problem. Nevažno da li je to Pomorski saobraćaj.. Da je imalo razuma oni (Pomorski saobraćaj) bi se dogovorili sa vladom odmah nakon preuzimanja..zašto bi to trebalo da im stoje parkirani trajekti.. To je njhovo vlasništvo, mogu da rade šta hoće. Ali ako žele da iznajme i prodaju državi zašto bi išli u Grlku i Tursku ako neko ovdje to posjeduje – naveo je Abazović.

Upitan da li je trajekt čiju su kupovinu najavili narednih dana, da li je od Pomorskog saobraćaja ili nekoga drugoga, Abazović je rekao da je svako slobodan da se prijavi, pa i Pomorski saobraćaj.

-Tender je u toku, ne znam. Imam sastanak sa Morskim dobrom, pitaću ih. Bilo ko ko se javi je dobrodošao…Mi želimo da kupimo ne da iznajmomo trajekte iz Grčke, koji će biti naši, države Crne Gore”.

Pobjeda

Provjerite slična mjesta

ĆINĆUR: Isključenje Pejović iz PES-a atak na slobodno izražen stav

Poslanica Pokreta Evropa sad Radinka Ćinćur istakla je da isključenje koleginice Jevrosime Pejović iz PES-a …