Spajić: Bićemo temelj buduće Vlade i nećemo nikoga potcjenjivati

Evropa sad nije pokret koji podršku građana koristi za bilo kakve ucjene. Dakle, ukoliko nam građani dominantno ukažu povjerenje za set konkretnih predloga koje ćemo ponuditi u domenu ekonomije i vladavine prava, onda je sasvim logično, kao u svim demokratskim zemljama, da budemo temelj buduće izvršne vlasti i politički subjekt koji će imati i premijera, kazao je za “Dan” lider Pokreta Evropa sad Milojko Spajić.

On je istakao da, poštujući volju građana, ne želi da prejudicira, niti da potcjenjuje bilo koga, a pogotovo ne buduće koalicione partnere u narednoj vladi.

Zalažem se za dobru i otvorenu saradnju sa progresivnim organizacijama i poštovanje demokratskih principa, što je osnov za uspješno funkcionisanje i garancija odličnih rezultata – rekao je Spajić.

Pokret Evropa sad je u usponu, a osim što su postigli dobre rezultate na lokalnim izborima, i novi šef države Jakov Milatović dolazi iz njihove stranke.

Odlazeći predsjednik Milo Đukanović zakazao je parlamentarne izbore za 11. jun. Dio parlamentarne većine želi odlaganje tih izbora, ali će ta inicijativa najvjerovatnije doživjeti krah, jer nema saglasnosti oko toga. Prema informacijama “Dana”, Demokratski front ne podržava odlaganje izbora.

Prema nezvaničnim informacijama, ideja o tome potekla je od GP URA, Demokrata i SNP-a, čiji su zvaničnici javno tvrdili da nije dobro da ukaz ostane u pravnom poretku, jer bi svaki novi predsjednik mogao da se pozove na njega. Njima je sporno, kao i dijelu javnosti, to što Đukanović po Ustavu nije imao osnova da raspusti Skupštinu jer za to nijesu postojali uslovi.

Provjerite slična mjesta

ĆINĆUR: Isključenje Pejović iz PES-a atak na slobodno izražen stav

Poslanica Pokreta Evropa sad Radinka Ćinćur istakla je da isključenje koleginice Jevrosime Pejović iz PES-a …