Medojević: U Crnoj Gori samo mafija slavi Prvi maj, jer samo ona radi

U Crnoj Gori danas samo mafija slavi Prvi maj, jer jedino ona radi, dok samo 57 odsto radno sposobnih stanovnika ima neki posao, poručio je predsjednik Pokreta za promjene Nebojša Medojević.

Istakao je i da samo radikalne reforme vode ka ozdravljenju i spasu crnogorske države i naroda.

Medojević kaže da je u Crnoj Gori najniža stopa zaposlenosti u Evropi, što praktično znači da skoro svaki drugi radno sposobni stanovnik Crne Gore je van tržišta rada. Kako je dodao radna neaktivnost je posebno visoka kod žena.

Lider PzP-a navodi da je svakom, ko bilo šta zna o ekonomiji, jasno je da je najveći strukturni i razvojni problem Crne Gore mali broj radnih mjesta i mali BDP, skoro bez novostvorene vrijednosti.

Ekonomski model koji ne obezbjeđuje održivi rast i koji gura zemlju u trajno siromaštvo i bankrot. Ekonomija siromaštva i kriminala. Ekspanzija parazitskih vještački izmišljenih radnih mjesta u birokratiji koja ne pružaju nikakve usluge ni privredi ni građanima, podstaknuta je populističkim političkim programima koji imaju za cilj samo sticanje jeftinih političkih poena i prigrabljivanje vlasti, koja se onda koristi za lično bogaćenje. Demagogija, jeftini populizam, neoliberalni bankarski fašizam, parazitska ekonomija finansirana zaduživanjem, ekonomija šverca droge i cigareta i pranja prljavih para ne može dovesti do održivog rasta i razvoja naše zemlje i izlaska iz siromaštva skoro polovine naše populacije. Naprotiv, ovako bolesni model nepogrešivo vodi ka dužničkoj krizi, bankrotu javnih finansija, socijalnom raslojavanju, nestabilnosti i krizama – napisao je Medojević.

Dan

Provjerite slična mjesta

ĆINĆUR: Isključenje Pejović iz PES-a atak na slobodno izražen stav

Poslanica Pokreta Evropa sad Radinka Ćinćur istakla je da isključenje koleginice Jevrosime Pejović iz PES-a …