Ovo su najveće plate u Crnoj Gori

U Crnoj Gori deset najvećih bruto plata u martu ove godine kretalo su u iznosima od 110.000 eura do 64.700 eura, od kojih je 88.000 eura bruto, izdvojeno za zaposlenog u jednom državnom organu, pokazuju podaci Uprave prihoda i carina, koji su dostavljeni Portalu RTCG. Računica kaže da bruto plata (sa porezima i doprinosima) od 88.000 eura, neto iznosi oko 61.000 eura.

Kako pojašnjavaju u Upravi prihoda i carina za sve bruto iznose, koje su nam proslijedili, osnov za obračun je zarada.

Dvije najveće bruto zarade u martu ove godine isplaćene su u sektoru monetarnog posredovanja i iznosile su oko 110.000 eura i 92.000 eura, dobili su ih crnogorski i državljanin Austrije.

Treća najveća bruto zarada u martu registrovana je u državnom organu i iznosila je oko 88.000 eura, ali kako nam je saopštila Uprava prihoda i carina nije navedeno da li je uplaćna našem ili stranom državljaninu.

UPC ne može da saopšti o kojem državnom organu je riječ.

U trgovini na malo, prema podacima koji su nam dostavljeni, za jednu bruto zaradu izdvojeno oko 86.700 eura i to je četvrta najveća plata u martu. Isplaćena je državljaninu Srbije.

10 највећих бруто зарада у марту ове године  10 najvećih bruto zarada u martu ove godine (Podaci Uprave prihoda i carina dostavljeni Portalu RTCG )

Peto mjesto među najvećim platama zauzima zarada iz sektora kompjuterskog programiranja, iznosila je bruto oko 85.000 eura, a isplaćena je državljaninu Bjelorusije.

U monetarnom posredovanju isplaćene su još tri plate među 10 najvećih u Crnoj Gori. I to u iznosima od 82.000 bruto, državljaninu Crne Gore, 81.000 eura državljanu Austrije i našem građaninu oko 67.000 eura.

U sektoru konsultantskih usluga u martu je isplaćena zarada od 77.800 eura crnogorskom državljaninu, dok je bruto zarada jednog državljanina Njemačke, zaposlenog u putničkoj agenciji, iznosila oko 64.746 eura.

Monstat nije još objavio podatke o prosječnoj zaradi za mart, ali oni iz februara pokazuju prosječna bruto plata iznosila 958 eura, što znači da je 115 puta manja od najveće bruto zarade u martu.

RTCG

Provjerite slična mjesta

BATALJIVAĆEMO: Cijene goriva bi mogle biti veće od četiri do sedam centi

Prema jučerašnjim podacima sa međunarodnih berzi naftnih derivata i kursa dolara i eura, cijene goriva …