DF protiv odgađanja, na izbore 11. juna

Još jedna inicijativa za odlaganje izbora doživjeće najvjerovatnije krah, jer u parlamentarnoj većini nema saglasnosti oko toga, kao ni spremnosti najbrojnijeg aktera – Demokratskog fronta (DF) da je podrži, potvrđeno je “Vijestima” iz više izvora.

Skupštini do juče nije dostavljen predlog da se nekim aktom poništi ukaz odlazećeg predsjednika države Mila Đukanovića, na osnovu koga su raspisani izbori za 11. jun. Predsjednica Danijela Đurović će sjutra održati kolegijum, kako saznaju “Vijesti”, ali o redovnom radu parlamenta i ona, kako na je rečeno, ne namjerava da predloži inicijativu o poništenju ukaza.

Prema nezvaničnim informacijama, ideja o tome potekla je od GP URA i Demokrata, čiji su zvaničnici javno tvrdili da nije dobro da ukaz ostane u pravnom poretku, jer bi svaki novi predsjednik mogao da se pozove na njega. Njima je sporno, kao i dijelu javnosti, to što Đukanović po Ustavu nije imao osnova da raspusti Skupštinu jer za to nijesu postojali uslovi.

Lider GP URA i premijer Dritan Abazović juče je rekao da ne zna šta će da radi parlament, ali da je njegov stav kristalno jasan: “Način na koji su raspisani izbori je neustavan i tačka. Ako to prihvati većina ili manjina, onda samo neka ne osporavaju pravo (izabranog predsjednika Jakova) Milatovića da bilo kad raspiše izbore, a da se ne poziva na zakon. Ti koji pričaju, ne znaju na koji se član zakona poziva Đukanović”, rekao je premijer.

Provjerite slična mjesta

BATALJIVAĆEMO: Cijene goriva bi mogle biti veće od četiri do sedam centi

Prema jučerašnjim podacima sa međunarodnih berzi naftnih derivata i kursa dolara i eura, cijene goriva …