Pivarci donirali krv

Centru za transfuziju krvi nikšićkog Doma zdravlja donirano je 36 jedinica krvi. Riječ je o prvoj od dvije planirane akcije Kluba dobrovoljnih davalaca krvi Pivare „Trebjesa“ u ovoj godini.

Prema riječima predsjednika Kluba, Željka Vučetića, već 13 godina traje humana tradicija zaposlenih u ovoj kompaniji. U ovoj, 26. akciji po redu, nikšićki pivarci su još jednom dokazali da su oslonac sugrađanima i da je svaka kap važna kada je zdravlje na ispitu.

„Duže od deceniju šaljemo važnu poruku – da krv je najveći dar koji možemo pokloniti. Vrijeme koje odvojimo za jednu donaciju nekome će značiti novu priliku za bolji i kvalitetniji život. Zato, ponosni smo na svaku jedinicu i svaku kap koju smo do sada prikupili i darovali onima kojima je bila potrebna. Želimo da, kako svojim akcijama, tako i učešćem u ovakvim aktivnostima drugih organizatora, ukažemo da je uvijek pravo vrijeme da pokažemo brigu za drugog, podstaknemo solidarnost, njegujemo humanost i jačamo zajedništvo“, zaključio je Vučetić.

Članovi Kluba dobrovoljnih davalaca krvi Pivare „Trebjesa“ od njegovog osnivanja prikupili su preko 1.200 jedinica krvi, a naredna akcija planirana je na jesen.

Provjerite slična mjesta

ĆINĆUR: Isključenje Pejović iz PES-a atak na slobodno izražen stav

Poslanica Pokreta Evropa sad Radinka Ćinćur istakla je da isključenje koleginice Jevrosime Pejović iz PES-a …