Četiri zemlje zadale težak udarac Zelenskom

Ministarstvo spoljnih poslova Rusije saopštilo je da je odluka o ograničenju uvoza ukrajinskog žita težak udarac za Volodimira Zelenskog.

Ministarstvo spoljnih poslova Rusije saopštilo je da je odluka Slovačke, Poljske, Mađarske i Bugarske po pitanju ograničenja uvoza ukrajinskog žita težak udarac na režim ukrajinskog predsednika Volodimira Zelenskog.

Zapadni mediji već su počeli da pišu o tome da je bezuslovna podrška Kijevu od država istočne Evrope već skoro iscrpljena, što prijeti da postane drastični finansijski udarac na režim Zelenskog”, istakao je on.

Ruski spoljnopolitički resor podsjeća i da Rumunija takođe planira da preduzme slične mjere, dok se očekuje i da u taj “crni spisak” budu dodati i drugi poljoprivredni proizvodi.

“Očigledno je da sistem evropskog koridora solidarnosti prema poljoprivrednim proizvodima iz Ukrajine ima ozbiljne rupe”, ocjenjuje se.

Moskva je ujedno poručila Evropi da iskoristi preostalih 18 dana do isteka prehrambenog sporazuma da ispuni sve uslove kako bi se stekli uslovi za njegov produžetak, a prije svega to se tiče izvoza ruskih proizvoda i đubriva, prenosi b92.

Provjerite slična mjesta

Za kopanje tunela sumnjiče automehaničara, policija traga za Baćović

Jedan od osumnjičenih za kopanje tunela ispod Višeg suda u Podgorici, Vladimir Erić, zaposlen je …