Ako Božović ne izabere potpredsjednike, Budva u blokadi?

Predsjednik Skupštine opštine Budva Nikola Jovanović zakazao je za danas sedmu sjednicu lokalnog parlamenta, sa početkom u 10 sati, u sali Opštine. Pored prvobitne 33 tačke, dnevni red je u međuvremneu dopunjen sa još novih sedam. Jovanović je u dnevni red današnjeg zasjedanja uvrstio i inicijativu koju je potpisalo 4.000 građana Budve, a koji traže da se predsjedniku te Opštine Milu Božoviću, koji je nedavno uhapšen, omogući da obavlja funkciju. Iz Demokratskog fronta tvrde da se cjelokupno funkcionisanje Opštine Budva, kao i isplate zarada, dovodi u pitanje ukoliko Božović ne bude oslobođen. Takođe, ukoliko Božović ne izabere potpredsjednike, to jeste ne ovlasti povjerenika, “kraljica Mediterana” mogla bi se naći u blokadi u susret turističkoj sezoni.

Kako je navedeno u inicijativi, pritvor koji je određen predsjedniku Opštine Milu Božoviću onemogućava ga da vrši tu funkciju, što proizvodi štetne posljedice po Opštinu Budva i njene građane.

Posebno ukazujemo na probleme koji će nastupiti u jeku turističke sezone, koja za nas predstavlja osnovni izvor egzistencije. Ugrožena su i naša prava po osnovu socijalnih primanja, prava naknade po osnovu rođenja djeteta, besplatan prevoz đaka i penzionera, kao i mnoga druga prava zagarantovana Ustavom Crne Gore i Zakonom o lokalnoj samoupravi – istakli su potpisnici inicijative.

Dan

Provjerite slična mjesta

BATALJIVAĆEMO: Cijene goriva bi mogle biti veće od četiri do sedam centi

Prema jučerašnjim podacima sa međunarodnih berzi naftnih derivata i kursa dolara i eura, cijene goriva …