Ovo je raspodjela funkcija u Glavnom gradu

Predstavnici nove lokalne vlasti u Podgorici rapodijelili su funkcije i preduzeća po principu procenata.

Pokretu Evropa sad je, kako navodi Pobjeda, pripalo preduzeće Parking servis i Gradsko, Demokratskom frontu Putevi i Agencija za izgradnju, Demokratama Vodovod, a GP URA Agencija za stanovanje i KIC “Budo Tomović”.

Tako je Pokretu Evropa sad, uz poziciju gradonačelnice, pripalo 32 odsto gradskih preduzeća, Demokratskom frontu 35, Demokratama 20, a URI 11 procenata, piše Pobjeda.

Evropi sad pripale su funkcije potpredsjednika Skupštine glavnog grada, Parking servis, Sekretarijat za finansije, Sekretarijat za podršku biznis zajednici, Uprava lokalnih javnih prihoda, Služba zaštite i spašavanja, Gradsko pozorište, Glavni gradski arhitekta, glavni administrator, Služba za javne nabavke, Služba za unutrašnju reviziju, Čistoća, Komunalne usluge i Dnevni centar.

Demokratski front dobio je sljedeća preduzeća i funkcije – Komunalna policija, Dječji savez, Biblioteka „Radosav Ljumović“, Građanski biro, Centar za rehabilitaciju i resocijalizaciju ,,Kakaricka gora“, Služba za međunarodne odnose, Služba za odnose sa javnošću, sekretar Skupštine glavnog grada, Putevi, Agencija za izgradnju i razvoj Podgorice, Tržnice i pijace, Sekretarijat za socijalno staranje, Sportski objekti, Direkcija za imovinu, Sekretarijat za planiranje prostora, Turistička organizacija Podgorica, Sekretarijat za komunalne poslove i predsjednik Skupštine Glavnog grada.

Demokrate su dobile menadžera grada, Vodovod i kanalizaciju, Pogrebne usluge, Sekretarijat za lokalnu samoupravu, Sekretarijat za saobraćaj, Upravu za zaštitu imovinsko-pravnih interesa, Komunalnu inspekciju, Službu za zajedničke poslove, Službu za podršku poljoprivredi i zamjenika gradonačelnika.

GP URA je dobila Zelenilo, Sekretarijat za kulturu i sport, Muzeji i galerije, KIC „Budo Tomović“, Agenciju za stanovanje, Agenciju za upravljanje zaštićenim područjima i mjesto zamjenika gradonačelnika.

Provjerite slična mjesta

Za kopanje tunela sumnjiče automehaničara, policija traga za Baćović

Jedan od osumnjičenih za kopanje tunela ispod Višeg suda u Podgorici, Vladimir Erić, zaposlen je …