Komisija počela sa revizijom poslovanja Glavnog grada i gradskih preduzeća

Predsjednica podgoričkog parlamenta Jelena Borovinić Bojović kazala je u emisiji “Link” na Radiju Crne Gore da će o stanju koje su zatekli u loklanoj upravi javnost obavijestiti nakon interne revizije.
“Formirana je komisija koja će se baviti ovim pitanjem, i ona će se baviti ne samo opštinom nego i gradskim preduzećima”, saopštila je Borovinić Bojović.

Prema njenim riječima, paralelno sa internom revizijom baviće se sa rješavanjem gorućih problema.

“Moramo se suočiti sa realnim problemima građana i građanki. Mora se uspostaviiti i bolja komunikacija sa građanima, moramo riještiti probleme saobraćajne infrastrukture, i rješavati probleme o kojima smo govorili u samoj kampanji”, poručila je Borovinić Bojović.

Kazala je da je nova uprava svjesna da ih čeka veliki broj problema, i da su očekivanja građana velika.

“Nakon pola godine konačno je izabrana vlast, i prethodnih pola godina su definitivno na štetu građana Podgorice”, saopštila je Borovinić Bojović..

Kazala je da je u tom periodu lokalna uprava na čelu sa Ivanom Vukovićem zapošljavala svoje kadrove.

Komentarišući najave iz DPS-a da će biti konstruktivna opozuicija, poručila je da je to raduje i da se nada da će biti tako.

U osvrtu na izjavu Ivana Vukovića, doskorašnjeg gradonačelnika da je grad ostavio u finansijski sjajnom stanju, Borovinić – Bojović kazala je da će gradonačelnica Olivera Injac, ili njeni zamjenici obavijestiti javnost o svim detaljima vezanih za budžet.

Podsjetila je da je preko 10 konstituenata formiralo vlast u Glavnom gradu i na taj način pokazali da je zajedništvo bilo prioriutet.

“Očekujem da će nakon parlamentarnih izbora biti ispoštovana volja građana, i da će u vršenju vlasti učestvovati politički subjekti u odnosu na njihov izbori rezultat”, poručila je Borovinić Bojović.

Ocijenila je da će se kampanja DF-a za parlamentarne izbore biti nastavljena u pomiriteljskom duhgu.

Prema njenim riječima, ostavka Mila Đukanovića sa pozicije predsjednika DPS-a ne predstavlja suštinsku promjenu.

“Kako je funkcionisala država, tako je funkcionisala i partija DPS. Tako da ne mislim da je došlo do suštinskih reformi u toj partiji, ali svakako da bi trebalo da dođe do istih”, ocijenila je Borovinić Bojović.

RTCG

Provjerite slična mjesta

ĐOKOVIĆ: Teniseri reklamiraju kladionice, a ništa ne dobijaju

Srpski teniser Novak Đoković još jednom je u okviru svoje organizacije PTPA govorio o lošem …