Abazović: Otvaranjem KBC-a u Kotoru i Beranama građani dobijaju bržu i bolju uslugu

Transformacijama opštih bolnica u Kotoru i Beranama u kliničko-bolničke centre unapređuje se zdravstvena zaštita i usluga građanima čini brža i bolja, poručio je premijer Dritan Abazović.

On je na konferenciji za medije istakao da se po prvi put u Crnoj Gori kliničko-bolnički centri otvaraju van Podgorice.

“Pokušaćemo da malo napravimo disperziju i uz zahvalnost Ministarstvu zdravlja, da napomenem da su se brojne investicije već sprovele – završeno je renoviranje šest hitnih pomoći, a još pet će biti završene u kratkom roku”, rekao je Abazović.

Uz nove bolničke centre, zdravstvo je, naglasio je premijer, dobilo prioritet kada je u pitanju rad Vlade.

“Crna Gora sada ima tri kliničko-bolnička centra. Kako budemo pravili bolnice, omogućiće se i zapošljavanje specijalizanata i tako unprijediti i zdravstvena zaštita”, poručio je on.

Ministar zdravlja, Dragoslav Šćekić, kazao je da se vrši decentralizacija i omogućava brža zdravstvena zaštita.

“Značajno je da su već pokrenute investicije i da se u narednih pola godine završavaju aneksi za angiosale, mamomgrafi su već pušteni u rad…”

Ocijenio je milion 440 hiljada pregleda godišnje veliko opterećenje za Klinički centar Crne Gore.

“Ovo nam je pokazatelj da smo na svim nivoima krenuli sa ozbiljnim reformama i podizanjem nivoa i kvaliteta usluga”, istakao je Šćekić.

Pored premijera i ministra, na konferenciji su govorili predsjednici opština Kotor i Berane Vladimir Jokić i Vuko Todorović, te direktorica KCCG Ljiljana Radulović i direktori opštih bolnica Kotor i Berane, Davor Kumburović i Milorad Magdelinić.

RTCG

Provjerite slična mjesta

Za kopanje tunela sumnjiče automehaničara, policija traga za Baćović

Jedan od osumnjičenih za kopanje tunela ispod Višeg suda u Podgorici, Vladimir Erić, zaposlen je …