Majka maloljetnika napadnutog u Baru: Voli Crnu Goru i često ide tamo, stekao je i dosta prijatelja

Majka jednog od maloljetnika iz Sarajeva koji je napadnut u Baru, novinarka Arduana Pribinja vjeruje da se radi isključivo o maloljetničkoj delinkvenciji i da slučaj nema nikakvu drugu pozadinu.

Ona je u razgovoru za N1 kazala da su njen sin i još jedan maloljetnik iz Sarajeva napadnuti bez razloga.

Četiri maloljetnika iz Bara krivično će odgovarati za napad na dvojicu maloljetnika iz Sarajeva, inače članove Atletskog kluba Sarajevo, koji su u Crnu Goru došli na pripreme.

Oni su sinoć napadnuti u barskom naselju Šušanj.

Pribinja, naglašava da su, kao porodica u šoku i zatečeni.

“Dijete je, prije svega, vrlo iznenađeno zbog ovog što se desilo, jer se on dugo spremao za odlazak u Crnu Goru. On voli Crnu Goru i često ide tamo, dolje je stekao i dosta prijatelja. On voli Crnogorce i njemu naprosto nije jasno kako ga je sad neko tamo napao i zbog čega. Naročito zbog toga jer je napadnut u situaciji u kojoj ne poznaje napadače, u kojoj nije komunicirao ranije s njima, pa čak ni u trenutku napada”, naglasila je poznata bosanskhercegovačka novinarka.

Pribinja pojašnjava kako su djeca u Crnoj Gori boravila u hotelu prilagođenom za pripreme sportista. Hotel su napustili zbog neophodne kupovine u prodavnici odmah preko puta njihovog objekta. Ispred radnje ih je dočekala grupa mladića koje oni ne poznaju.

“Napali su ih odmah i bez razloga. Harun je samo uspio da digne ruke i kaže ‘nemojte nas tući’. Napali su ih metalnim palicama i ostalim predmetima za tuču”, prepričala je Pribinja za N1.

Ipak, naglašava kako duboko vjeruje da se radi isključivo o maloljetničkoj delinkvenciji i da slučaj nema nikakvu drugu pozadinu.

N1

Provjerite slična mjesta

ĆINĆUR: Isključenje Pejović iz PES-a atak na slobodno izražen stav

Poslanica Pokreta Evropa sad Radinka Ćinćur istakla je da isključenje koleginice Jevrosime Pejović iz PES-a …