Podgorica: Grabe da zaposle što više prije nove uprave

Sekretarijati i uprave Glavnog grada, koje će za nekoliko dana preuzeti nova vlast, raspisale su od početka godine 35 javnih oglasa za 63 radna mjesta.

Prema podacima sa sajta Glavnog grada, samo u martu je objavljeno 20 oglasa za 47 novih radnih mjesta.

U aprilu je, za sada, raspisan jedan oglas i to za višeg namještenika-vozača-kurira u Upravi za zaštitu imovinsko-pravnih interesa Glavnog grada.

Ovog mjeseca traži se i 25 vatrogasaca spasitelja, zatim inspektor za zaštitu i spasavanje, referenti u Direkciji za imovinu, u Upravi lokalnih javnih prihoda u Sekretarijatu za socijalno staranje, zaštitari…

Iz Glavnog grada nijesu odgovorili na pitanja “Vijesti” da li je bilo neophodno raspisivati oglase za nova radna mjesta, s obzirom na to da uskoro dolazi nova gradska administracija.

Pored javnih od početka godine raspisivani su i interni oglasi za zapošljavanje unutar gradskih službi.

Nova vlast u Podgorici izabrana je na lokalnim izborima 23. oktobra, ali je njeno formiranje prolongirano zbog ustavnih žalbi, pa je konstitutivna sjednica Skupštine Glavnog grada, na kojoj će se birati predsjednik Skupštine i verifikovani mandati odbornicima, zakazana za danas.

Vlast u Glavnom gradu od Demokratske partije socijalista (DPS) preuzeće koalicija Pokreta Evropa sad (PES), Demokrata, Crno na bijelo i koalicija “Za budućnost Podgorice”, koju je predvodio Demokratski front (DF).

Za predsjednicu Skupštine dogovoreno je da bude birana Jelena Borovinić Bojović (koalicije “Za budućnost Podgorice”), dok je kandidatkinja za gradonačelnicu Olivera Injac (PES). Ona će se birati na narednoj sjednici Skupštine, do kada bi trebalo da se završe dogovori u vladajućoj koaliciji i da se potpiše koalicioni sporazum.

Provjerite slična mjesta

BATALJIVAĆEMO: Cijene goriva bi mogle biti veće od četiri do sedam centi

Prema jučerašnjim podacima sa međunarodnih berzi naftnih derivata i kursa dolara i eura, cijene goriva …