Turska kompanija će održavati vazduhoplove Vojske Crne Gore

Rukovodilac radom Ministarstva odbrane, ministar unutrašnjih poslova, Filip Adžić, sastao se danas sa vlasnikom turske kompanije „General Aviation Center“ (GAC) Alijem Suljakom kako bi razmotrili mogućnosti uspostavljanja saradnje u oblasti održavanja vazduhoplova Vojske Crne Gore.

Sagovornici su razgovarali o opcijama za otvaranje servisa za održavanje civilnih i vojnih vazduhoplova, koji bi bio otvoren kako za letjelice iz Crne Gore tako i za one iz regiona.

Adžić je naglasio da je zadovoljan inicijativama koje donose benefite za našu Vojsku i državu, posebno kada one otvaraju mogućnosti za zapošljavanje lokalnog stanovništva.

Suljak je istakao da Crna Gora ima sjajne predispozicije za osnivanje servisa za održavanje vazduhoplova, te da vjeruje da će biti uspostavljena snažna saradnja sa Ministarstvom odbrane naše zemlje, na obostrano zadovoljstvo.

Gostu su predstavljeni i kapaciteti vojnog aerodroma „Knjaz Danilo“.

Sastanku su prisustvovali i v.d. generalog direktora Direktorata za logistiku, pukovnik Vladan Martić, komandant Vazduhoplovstva Vojske Crne Gore, potpukovnik Bojan Popadić i vazduhoplovni vojni autoritet Generalštaba VCG, potpukovnik Toni Sič.

Provjerite slična mjesta

Za kopanje tunela sumnjiče automehaničara, policija traga za Baćović

Jedan od osumnjičenih za kopanje tunela ispod Višeg suda u Podgorici, Vladimir Erić, zaposlen je …