Abazović: U Ulcinju će se graditi jedan od najluksuznijih hotela na cijelom Jadranu

Danas je u Vili Gorica potpisan Aneks IV ugovora između Javnog preduzeća za upravljanje Morskim dobrom i kompanije Royal iz Prištine čime je označeno da su se stvorili svi neophodni uslovi za valorizaciju lokaliteta nekadašnjeg hotela “Jadran” u Ulcinju i investiciju vrijednu preko 40 miliona eura. Aneks su potpisali direktor JPMD Mladen Mikijelj i vlasnik kompanije Royal iz Prištine Arber Kryeziu, a prisustvovali su i ministarka ekologije, prostornog planiranja i urbanizma Ana Novaković-Đurović, ministar finansija Aleksandar Damjanović, predsjednik Opštine Ulcinj Omer Bajraktari, predsjednik Upravnog odbora JPMD Blažo Rađenović, državni sekretar Ministarstva ekonomskog razvoja i turizma Armend Mila i državni sekretar Ministarstva finansija Agron Ibrahimi.

Potpisane Aneks IV ugovora omogućiće investitoru da uđe u pripremne radove za izgradnju hotela koji će sa, u svjetskim okvirima, prepoznatim brendom, biti jedan od najluksuznijih na crnogorskom primorju.

,,Najljepši lokalitet u Opštini Ulcinj, gdje je nakon bio hotel Jadran, godinama je bio zarobljen u brojnim administrativnim preprekama. Danonoćno smo radili da se ta situacija promijeni i ponosan sam što smo, najviše uz napore Ministarstva ekologije, prostornog planiranja i urbanizma i Morskog dobra uspjeli da dođemo do prevazilaženja svih tih problema i danas potpišemo ovaj Ugovor”, naglasio je predsjednik Vlade Crne Gore nakon potpisivanja pred brojnim crnogorskim i kosovskim medijima.

Abazović je kazao da će hotel imati pet zvjezdica, a da će njime upravljati jedan od najvećih brendova u svijetu, čiji naziv još nije htio da kaže.

“Biće to jedan od najprestižnijih hotela na Jadranu i biće otvorena nova radna mjesta”, kazao je Abazović, dodajući da ko želi da radi fer biznis i poštuje ugovorne obaveze, više je nego dobrodošao da investira u Crnu Goru.

“Politika gdje se nijesu poštovali ugovori, zarobljavale najbolje lokacije i čekala neka preprodaja, su iza nas”, zaključio je Abazović.

Provjerite slična mjesta

ĆINĆUR: Isključenje Pejović iz PES-a atak na slobodno izražen stav

Poslanica Pokreta Evropa sad Radinka Ćinćur istakla je da isključenje koleginice Jevrosime Pejović iz PES-a …