Vukadinović: DPS postala zatočenik vlasti Đukanovića, ostavka kasnila pet godina

Predsjednik Crne Gore Milo Đukanović je ostavku najavio tokom predizborne kampanje i ova ostavka nije nikakavo iznenađenje, kazao je politički analitičar Srđan Vukadinović u izjavi za portal Dan. Prema njegovim riječima, Đukanović je ostavku morao podnijeti makar prije pet godina kada je izabran za predsjednika Crne Gore, jer nije logično da predsjednik države bude predsjednik partije.

Očito da je simbioza DPS, Đukanović srasla i da se DPS prepoznavao po njemu, a najgora stvar je što su se institucije vezivale za njegovu ličnost. Danas svjedočimo tome da je CG u vanrednom stanju i da nema institucija jer smo imali jednu partije i njene institucije. DPS je postala zatočenik vlasti Mila Đukanovića i ona sada nije u stanju da pravi vladu. Zakašnjeli potez je puno koštao i njega lično i partiju – objašnjava Vukadinović.

Navodi da je i bilo grešaka koje je Đukanović napravio u poslednje vrijeme, a koje su dovele i do urušavanja DPS.

Opterećeni njegovom harizmom partija se nije transformisala, bilo je potrebno da u partiju uđu mladu ljudi. Greške su dovele do toga da partija nema koalicioni kapacitet, što je rezultat slabosti Đukanovića i nemanja osjećanja kada napraviti promjene – objašnjava Vukadinović.

Naveo je da treba znati vrijeme kada napustiti kormilo partije, a Đukanović nije imao sluha za takvo nešto nego je to uradilo kada je to koštalo njega i nmjegovu partiju.

DPS je postala zatočenik vlasti Mila Đukanovića i ona sada nije u stanju da pravi vladu. Zakašnjeli potez je puno koštao i njega lično i partiju – kazao je analitičar.

Podsjetimo, lider Demokratske partije socijalista Milo Đukanović podnio je večeras ostavku na mjesto predsjednika te partije, potvrđeno je Danu iz vrha ove partije.

Dan

Provjerite slična mjesta

BATALJIVAĆEMO: Cijene goriva bi mogle biti veće od četiri do sedam centi

Prema jučerašnjim podacima sa međunarodnih berzi naftnih derivata i kursa dolara i eura, cijene goriva …