Direktor policije: Ima policajaca koji 10 godina ne dolaze na posao, slijedi reorganizacija

Vršilac dužnosti (v.d.) direktora Uprave policije Nikola Terzić najavio je reorganizaciju službe u kojoj, kako kaže, za neke pojedince neće biti mjesta. U Jutarnjem programu TVCG, Terzić je kazao da u policiji ima službenike koji i 10 godina ne dolaze na posao, a primaju platu, što se, kako dodaje više neće tolerisati.

Terzić je na poziciji šefa policije, prošle sedmice, zamijenio smijenjenog direktora Zorana Brđanina.

Kaže da je radio ovih dana na analizi i potencijalnih ljudi koji bi mogli da dođu na određene pozicije u policiji. Najavio je reorganizaciju u kojoj, kako kaže, pojedincima neće biti mjesta.

“Potrudićemo se da menadžment policije i ja sa saradnicima napravimo takavu atmosferu da će se sami pojedinci prepoznati i naći načina da napuste službu. Govorim o onima koji neće biti primorani da to učine, usljed određenih postupaka koji će se voditi u periodu pred nama i koji su već započeti”

U sistemu kao što je policija, koji broji oko 4.000 službenika, kako kaže, Terzić, potpuno je prirodno da ima i onih koji ne zaslužuju da imaju policijsku značku.

“Apel je Vlade i ministarstva i menadžmenta da što prije identifikujemo takve pojedince i napravimo sistem po mjeri građana”, poručio je Terzić.

Kaže da je šokiran informacijama da postoji jedan ozbiljan broj visokih policijskih funkcionera koji dvije, tri ili pet godina ne dolaze na posao, a primaju visoke plate.

“Ono što me dodatno iznenadilo jeste da svi ti službenici, svih tih godina koriste službene automobile”, kazao je Terzić i poručio je da to neće dozvoliti.

“To su neki teški potezi koji čekaju policiju… Ne davati državi i policiji ništa, dok budem u policiji to neće da se dešava”, kazao je Terzić.

Dao je nalog da mu se, kako kaže, dostave spiskovi svih zaposlenih, službenih vozila i svih službenika koji primaju platu, a ne dolaze na posao.

“Oni će brzo dobiti rješenja na pozicijama gdje ima slobodnih radnih mjesta. Ako to ne prihvate procedure su jasne… Takve pojave se neće tolerisati. Imamo službenike koji i 10 godina ne dolaze na posao, a primaju platu”, kazao je Terzić.

Provjerite slična mjesta

Za kopanje tunela sumnjiče automehaničara, policija traga za Baćović

Jedan od osumnjičenih za kopanje tunela ispod Višeg suda u Podgorici, Vladimir Erić, zaposlen je …