Drecun: Čuo sam da je došlo do zaokreta, na čelu Podgorice vjerovatno Andrej Milović

Ekonomski analitičar Predrag Drecun smatra da se uspjeh Pokreta Evropa sad ogleda u tome što su uspjeli da nametnu ekonomske teme u odnosu na, kako je rekao, prosrpsko i komitsko političko djelovanje. On je u emisiji Info plus na Adria TV kazao da mu je drago što će, prema njegovim informacijama, na čelu Podgorice vjerovatno biti Andrej Milović.

„Treba što prije konstituisati vlast u Podgorici, to je važno pred vanredne parlamentarne izbore 11. juna. Vidjeli smo kakva se mržnja širi preko Gradske tevizije, tu su u pitanju nečiji interesi. Podgorici je potrebna neka mlada, energična ličnost. Koliko čujem došlo je do zaokreta, pa se na čelu Podgorice umjesto Oilvere Injac pominje Andrej Milović„, navodi Drecun.

On je dodao da se raduje se tom izboru, jer je Milović energična ličnost, sa menadžerskim sposobnostima.

Drecun je naveo i da ga nije iznenadila ubjedljiva pobjeda na predsjedničkim izborima kandidata Pokreta Evropa sad Jakova Milatovića.

„Ima dosta dokaza u mom telefonu za tako nešto. Očekivao sam ovakav rezultat. Ovo je trijumf, ne pobjeda Milatovića. Očekivao sam, jer smo s jedne strane imali smo potrošene floskule, a s druge optimizam, nadu, ekonomske teme, želju da se promjenom i sinergiju političkih oponenata Đukanovića“, rekao je gost Info plusa.

Prema njegovim riječima, DPS u svojim redovima nema jakog kandidata koji bi mogao naslijediti Đukanovića.

„DPS je sada u situaciji loncem u kamen. Ta partija je bila prosrpska, pa procrnogorska, pa agresivna progcrnogorska. Za takve promjene vam treba jak lider, a oni nemaju nikog ko ima takav kapacitet i slobodno mogu reći harizmu“, dodaje Drecun.

On smatra da političke partije moraju ostaviti svoje razike po strani, jer postoji šansa za formiranje stabilne vlade nakon izbora.

„Tajna Pokreta Evropa sad je to što je ekonomske teme nametnula ispred prosrpskog političkog i komitskog djelovanaja. To je treća, najvžanija tema i to su građani prepoznali. Ukoliko formiramo meritokratsku Vladu, mi za pet godina možemo imati standard Slovenije“, zaključio je Drecun.

ADRIA

Provjerite slična mjesta

Za kopanje tunela sumnjiče automehaničara, policija traga za Baćović

Jedan od osumnjičenih za kopanje tunela ispod Višeg suda u Podgorici, Vladimir Erić, zaposlen je …