Milatović dobio brojne čestitke svjetskih i evropskih lidera i zvaničnika 

Novoizabrani predsjednik Crne Gore, Jakov Milatović dobio je čestitke od brojnih svjetskih i evropskih visokih zvaničnika, partijskih lidera, predstavnika međunarodnih institucija i intelektualaca.

Među prvima, čestitke je uputio, visoki predstavnik EU za vanjske poslove Džozef Borelj i dodao: “Radujem se zajedničkom radu na napretku Crne Gore na putu ka Evropskoj uniji, u skladu sa željom ogromne većine građana Crne Gore”.

Američki državni sekretar Entoni Blinken kazao je da se raduje udruženom radu na zajedničkim prioritetima kakav su evroatlantske integracije.

Uslijedile su poruke Šarla Mišela, predsjednika Evropskog savjeta i Olivera Varheljija, komesara za proširenje EU, koji su izrazili spremnost da sa Milatovićem sarađuju na ubrzavanju pregovaračkog procesa i bitnih reformi.

Predsjednici država članica Evropske Unije, Aleksander Fan Der Bellen (Austrija), Alar Karis (Estonije), Katalin Novak (Mađarska), Nataša Pirc Musar (Slovenija), Zoran Milanović (Hrvatska), kao i predsjednici Republike Srbije i Republike Albanije takođe su Milatoviću čestitali izbor za predsjednika Crne Gore.

Ambasade Sjedinjenih Američkih Država, Ujedinjenog Kraljevstva, SR Njemačke, Japana, Italije, Švajcarske i Češke, pored čestitki, navele su da ih raduje nastavak saradnje sa Crnom Gorom.

Misija OEBS-a, Evropska demokratska partija, više poslanika Evropskog parlamenta (EP) i njemačka fondacija Konrad Adenauer takođe su uputili čestitke Milatoviću.

Provjerite slična mjesta

BATALJIVAĆEMO: Cijene goriva bi mogle biti veće od četiri do sedam centi

Prema jučerašnjim podacima sa međunarodnih berzi naftnih derivata i kursa dolara i eura, cijene goriva …