Sa Harvarda se zahvalili Abazoviću: Naša zajednica obogaćena Vašim liderstvom

Direktor Centra za evropske studije na Harvardu Žegož Ekiert i izvršna direktorica Elain Papoulijas uputili su pismo zahvalnosti predsjedniku Vlade Crne Gore dr Dritan Abazović zbog nedavnog gostovanja i glavnog obraćanja u njihovom kampusu. ,,Naši studenti i nastavni kadar zaista su zahvalni na Vašem vremenu i spremnosti da se uključite u suštinsku i važnu razmjenu stavova i ideja tokom vikenda na Konferenciji o Evropi”, ističe se u upućenom pismu zahvalnosti.

U pismu profesora sa Harvarda se ističe da su stavovi premijera Abazovića produbili znanje o izazovima i mogućnostima globalizacije i potvrdili zajedničku transatlantsku posvećenost promociji demokratije, mira i prosperiteta.
,,Naša zajednica je u velikoj mjeri obogaćena Vašim spoznajama, kao i Vašim liderstvom”, ističu Ekier i Papoulijas, dodajući da su zahvalni što će bibliotečki sistem na Harvardu biti obogaćen autorskom knjigom Abazovića, što će omogućiti da generacije studenata mogu da pristupe i imaju koristi od vašeg naučnog rada.

,,Bila mi je čast i zadovoljstvo da Vam poželim dobrodošlicu na Harvard. Veoma smo zahvalni na vašem doprinosu i nadamo se da ćemo ponovo imati priliku da Vas ugostimo”, zaključuje se u pismu upućenom Abazoviću sa Harvarda.

Provjerite slična mjesta

USPJEH: Javni dug Crne Gore na 60 odsto BDP-a, na nivou Mastrihtskih kriterijuma

Ukupan javni dug Crne Gore na kraju prošle godine iznosio je 4,12 milijardi eura, odnosno …