Jahova Voda: Meljov raj prirode u etno stilu

Poslednjih godina turisti sve više izbjegavaju gužve u hotelima i restoranima i gradsku vrevu, sa težnjom da se okrenu prirodi i žive u skladu sa njom.

Meljo Muratović, vrativši se iz Luksemburga, u kojem je proveo tri decenije, odlučio je da za sebe, komšije i sve goste dobre volje napravi kutak za uživanje u prirodi.
Nije zaboravio rodni kraj, Petnjicu. Jahova Voda je, zahvaljujući Melju, postala raj za sve uživaoce u prirodi. Vazdušna banja, domaća hrana i piće, komfor i harmonija bungalova i topla riječ domaćina, benefiti su za sva čula.

Muratović posjeduje vikendicu. Prije sedam godina otpočeo je sa izgradnjom bungalova.

“Planiram da izgradim još četiri bungalova. Gradim i bazen. Radove privodim kraju. Želja mi je da na lijepi način promovišem Jahovu Vodu i okupljam turiste i ljude iz dijaspore.”

Meljo nesumnjivo ostvaruje svoj naum. Ovo veoma atraktivno seosko domaćinstvo u etno je stilu. Obiluje interesantnim detaljima, u koje su utkani Meljovo zalaganje, emocija i iskrena želja. Primjetno kreativna terasa od drveta, sa elementima umjetnosti, dok je unutrašnjost upotpunjena suvenirima i eksponatima od koji su pojedini stari i preko jednog vijeka.

“Mogu da ugostim samo šest osoba, a u dodatnom dijelu koji je u etno stilu, još četiri gosta. Planiram još četiri bungalova, ali i slikarsku galeriju, čije ću svečano otvaranje upriličiti početkom ljeta.”

Uzimajući u obzir da živimo u eri današnjice, gdje je digitalizacija uzela primat, te donosi brojne olakšice, Meljo je saglasan sa sve većim brojem domaćina, koji za promociju koriste društvene mreže, Facebook i Instagram, kao najbolje sredstvo i za rezervacije, koje se mogu vršiti na njegovo ime, Meljo Muratović.

Muratović daje svoj primjer i doprinos, ali se i nada da će nadležni raditi i ulagati u ovaj vid turizma, kako bi iskoristili neosporne potencijale, privukli turiste i uživali u prirodnim čarima Petnjice i Jahove Vode.

J.Š.

Tekst je nastao u okviru projekta “Poljoprivrednici koji prozvode specifične proizvode i posluju na domaćem i regionalnom tržištu“ i “Startapovi i mali biznisi na osnovu Startegije pametne specijalizacije” i podržan je od strane Ministarstva kulture i medija.

Provjerite slična mjesta

Ministarstvo opominje: Prijete ozbiljne kazne poljoprivrednicima koji varaju zbog premija

Pojedini proizvođači ove godine prijavljuju veći broj grla nego što to pokazuje realno stanje, a …